Matematik

Polynomier, what??

26. september 2012 af Nilysberg (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej alle sammen,

Min opgave lyder således:

Betragt andengradspolynomiet: f(x) = x2 -2x -3

Find rødderne i andengradsligningen: f(x)=0

Beregn: f(5)

 

 

Her er jeg bare lost... Nogen som ikke ville være rigtig rigtig flinke at hjælpe mig? På forhånd mange tak! 


Brugbart svar (0)

Svar #2
26. september 2012 af CuoOOoooO (Slettet)

rødderne kan findes på forskellige måder..

men du kan f.eks. finde diskriminanten vha. formlen d=b2-4*a*c

Derefter finder du rødderne:

x=(-b±√d)/(2•a)

f(5)=52-2•5-3

 

 

 


Skriv et svar til: Polynomier, what??

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.