Matematik

Fuldstændig løsning af ligningssystem.

26. september 2012 af Figes (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Min opgave lyder

For hvilke tal t har det homogene ligningssystem med koefficientmatricen A =

1    1     1

1    2t    1

1     1     t

en entydig løsning? Find den fuldstændige løsning til systemet for alle værdier af t.

Jeg får vha. udregning fra determinanten at 2t2+1-3t=0 at t= 1/2 eller t=1

Jeg får ved at indsætte t= 1 i A og reducere til echelonform at:

x                  -z

y       =          0

z                    z         Betyder dette at der er uendeligt mange løsninger fordi at -z er afhængig af x ?

 

Jeg skal desuden finde løsningen for alle andre værdier af t. Hvordan  gør jeg dette?

 

Vh

 


Brugbart svar (0)

Svar #1
26. september 2012 af peter lind

Den har du jo haft før og fået besvaret


Svar #2
26. september 2012 af Figes (Slettet)

Nej det er ikke det samme?


Brugbart svar (0)

Svar #3
26. september 2012 af peter lind

jo det er. Du spørger bare om problemet efter at du er kommet lidt videre. Det første spørgsmål har du fået svar på.

Det andet træk den første ligning fra de 2 andre. Så får du reduceret det til 2 ligninger med 2 ubekendte


Svar #4
26. september 2012 af Figes (Slettet)

Hvornår har jeg spurgt om det før?


Svar #5
26. september 2012 af Figes (Slettet)

?


Svar #7
26. september 2012 af Figes (Slettet)

Men det er ikke den samme opgave. Men i hvert fald - kan du svare mig på hvordan at jeg viser hvad løsningen er for alle end t? For det har jeg ikke fanget

Brugbart svar (0)

Svar #8
26. september 2012 af peter lind


Hvad mener du med på og lø ?

Løsningsmetoden er angivet i #3

Svar #9
26. september 2012 af Figes (Slettet)

Ved ikke hvorfor der bliver skrevet volapyk hvor jeg havde skrevet.

Men Jeg forstår måske bare ikke svaret så. Hvordan findes læsningen for alle andre værdier end t= 1 og t= 1/2
?

Brugbart svar (0)

Svar #10
26. september 2012 af peter lind

????


Svar #11
26. september 2012 af Figes (Slettet)

Hvordan svarer jeg på hvad læsningen er for hvad alle andre løsninger er end for t = 1 og for en halv

Skriv et svar til: Fuldstændig løsning af ligningssystem.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.