Matematik

vektorregning

27. september 2012 af Skønnetøs (Slettet)

Hvordan finder jeg koordinaterne til AB - AC (mangler pilene ovenover)  med givne punkter A (-1,-5) , B (6,2) C (1,3)


Brugbart svar (0)

Svar #1
27. september 2012 af dikkelmikkel (Slettet)

Tager endepunktets koordinater og trækker A fra:

fx  A = (2,1) , B =(1,0)

BA = (1,0)-(2,1) = (1-2,0-1) = (-1,-1)


Brugbart svar (0)

Svar #2
27. september 2012 af mathon

           find først koordinaterne til

                                            AB = OB - OA

                                    og
                                            AC
= OC - OA


Brugbart svar (0)

Svar #3
27. september 2012 af peter lind

A(x1,y1),  B(x2,y2)        AB = (x2-x1, y2-y1)


Brugbart svar (0)

Svar #4
27. september 2012 af CuoOOoooO (Slettet)

AB→=[6-(-1),2-(-5)]=[7,7]

AC→=[1-(-1),3-(-5)]=[2,8]

AB→-AC→=[7,7]-[2,8]=[5,-1]

 


Brugbart svar (0)

Svar #5
27. september 2012 af mathon

eller lettere
                      AB - AC = OB - OA - (OC-OA) = OB - OA - OC + OA

                      AB - AC = OB - OC = [6,2] - [1,3] = [6-1,2-3] = [5,-1]

..........

da punkter har samme koordinater som deres stedvektorer


Svar #6
27. september 2012 af Skønnetøs (Slettet)

kan i hjælpe med denne opgave: a = (1/2) og b = (-4,t)

 

bestemt t  |2a| = |b| 


Brugbart svar (0)

Svar #7
27. september 2012 af CuoOOoooO (Slettet)

..Er det vektorer? a = (1/2) kan umuligt være en vektor :)


Svar #8
27. september 2012 af Skønnetøs (Slettet)

hov!! (1,2)


Brugbart svar (0)

Svar #9
27. september 2012 af CuoOOoooO (Slettet)

...|2a|=|b|

...⇔2·√(12+22)=√((-4)2+t2)

...⇔2·√(5)=√(16+t2)

...⇔(2·√(5))2=16+t2

...⇔22·5=16+t2

...⇔t2=4

...⇔t=2 og t=-2

 


Brugbart svar (0)

Svar #10
27. september 2012 af mathon


                  2|a| = √((-4)2 + t2)             -4 ≤ t ≤ 4

                  2·((5) = √((-4)2 + t2)

                  20 = 16 + t2

                        4 = t2

                  t = ±2


Svar #11
27. september 2012 af Skønnetøs (Slettet)

når jeg kun kender AB og BC , hvordan finder man så AC??


Brugbart svar (0)

Svar #12
27. september 2012 af CuoOOoooO (Slettet)

...Ifølge indskudsreglen: AC = AB + BC


Skriv et svar til: vektorregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.