Matematik

Regression

27. september 2012 af Leif15 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej :)

Jeg har svært ved at forstå nedenstående opgaver, og

vil derfor høre om der er nogen der er interesseret i at hjælpe.

 1) En funktion er givet ved  f(x) = – 4x + 6 .

a) Bestem grafens skæringspunkter med hver af akserne.

b) Grafen for en lineær funktion g(x) går gennem punktet P(¬2,4) og er parallel med grafen for f(x). Bestem en forskrift for g(x).

c) Bestem skæringspunktet mellem grafen for g(x) og x-aksen.

2) Fire kolleger (A, B, C og D) deler en taxa hjem, og stiger af i rækkefølgen A, B, C og D. Da de ikke kører lige langt, enes de om, at B skal betale 10 kr. mere end A, C 10 kr. mere end B og D 10 kr. mere end C. Regningen kom til at lyde på 340 kr.

a) Hvor meget betalte hver enkelt?

(Prøv at kalde A’s betaling for x og opstil derefter en ligning til at løse problemet.)
 

 


Brugbart svar (0)

Svar #1
27. september 2012 af Snick (Slettet)

Opgave 1)

a) Her skal du anvende hvad du ved om x-værdien og y-værdien i de enkelte skæringspunkter med akserne.

F.eks ved du at i det punkt, hvor linjen skærer x-aksen, så er y = 0

og omvendt ved du at x = 0, i det punkt hvor linjen skærer y-aksen.

Du kunne også se på din forskrift at den har formen

f(x) = ax+b, hvor b netop er y-værdi i det punkt hvor linjen skærer y-aksen.

b) Her har du et punkt givet, men samtidig ved du at g(x) er parallel med f(x), hvilket betyder at de har samme hældningskoefficient. Anvend disse to oplysninger til at finde den ukendte b i forskriften

g(x) = -4x +b

c) Se opgave a) for inspiration


Brugbart svar (0)

Svar #2
27. september 2012 af CuoOOoooO (Slettet)

f(x)=-4x+6

... a) skæring med x-aksen:  y=0⇔-4x+6=0⇔x=-6/-4⇔x=3/2

...Dvs skæres i punktet (3/2,0)

...skæringen med y-aksen: x=0:

...f(0)=-4·0+6=6

...Dvs. skæres i punktet (0,6)

 

 


Skriv et svar til: Regression

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.