Matematik

Trekantregning

27. september 2012 af Manjajensen (Slettet)

I en trekand ABC er vinkelB = 113 grader. 

AB= 6,19 

BC = 10, 30

- Bestem AC og vinkel A?

 

Hvordan gør jeg det?


Brugbart svar (0)

Svar #1
27. september 2012 af Andersen11 (Slettet)

Benyt en cosinusrelation til at bestemme AC , og benyt så sinusrelationerne til at bestemme vinkel A .


Brugbart svar (0)

Svar #2
27. september 2012 af CuoOOoooO (Slettet)

...|AC| findes:

...I ΔABC gælder: Cos(B)=(|AB|2+|BC|2-|AC|2)/(2·|AB|·|BC|) ⇔|AC|2=|AB|2+|BC|2-2·|AB|·|BC|·Cos(B)

...|AC|=√(|AB|2+|BC|2-2·|AB|·|BC|·Cos(B))≈13.94

...Dvs. |AC| er 13.94

...Sin(B)/|AC|=Sin(A)/|BC|⇔Sin(A)=(Sin(B)•|BC|)/|AC|≈0.68⇔A=42.87

...Dvs. vinkel A er 42.870

....Note: Jeg har skrevet facit ind direkte.


Brugbart svar (0)

Svar #3
27. september 2012 af Andersen11 (Slettet)

#2

Men giv nu trådstarter en chance for at prøve selv.


Brugbart svar (0)

Svar #4
27. september 2012 af CuoOOoooO (Slettet)

Ja men hvorfor så angive konkrete længder og vinkler ? :)

...Jeg har svært ved at vurdere, hvornår jeg skal komme med et konkret svar, og hvornår jeg skal give et 'hint'


Brugbart svar (0)

Svar #5
27. september 2012 af Andersen11 (Slettet)

#4

Hvis et vink kan få spørgeren til selv at gå videre er det da bedre end at servere den færdige løsning på et sølvfad. Spørgeren skal nok komme tilbage med supplerende spørgsmål, hvis hun går i stå igen.

Det er altid rart for hjælperne at få hele opgaven formuleret, da det fjerner tvivl om, hvad der foregår.


Brugbart svar (0)

Svar #6
27. september 2012 af CuoOOoooO (Slettet)

...Men hvis der spørges efter et konkret svar, så er det vel i orden at give et konkret svar? :) -Dette er ikke tilfældet her-


Brugbart svar (0)

Svar #7
27. september 2012 af Andersen11 (Slettet)

#6

Nogle spørgere fisker efter den billige løsning, men det er altid bedre at starte med vink eller vejledning, der kan (burde) få spørgeren til at komme videre med opgaven.


Brugbart svar (0)

Svar #8
23. september 2017 af emil858f (Slettet)

nogen der vl skrive facit direkte 


Brugbart svar (0)

Svar #9
25. september 2017 af emil858f (Slettet)

nogen der kan skrive facit 


Skriv et svar til: Trekantregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.