Matematik

HJÆLP,:III

30. september 2012 af mett472c (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej alle sammen, jeg er lige pt. i gang med en matematik aflevering, og jeg har 4 opgaver, som jeg simpelthent ikke forstår. Så er der nogle som er super dejlige og vil hjælpe mig :))

Her er opgaverne:

Undersøg, om punkterne A og B ligger på linjen m, når

Opgave 1

a) m:  ,  A(2,3) og B(-1,-2)
b) m:  ,  A(-2,9) og B(5,-11)
c) m:  ,  A(3,6) og B(-3,2)

Opgave 2

En ret linje går gennem punkterne A(-5,7) og B(1,19). Find linjens ligning.

Opgave 3

En linje har hældningen 4 og går gennem (2,5) og (4,y). Bestem y.

Opgave 4

Linjerne m og n går begge gennem (2,4). Desuden går m gennem (-2,-4), mens n går gennem (8,6).
Bestem y-værdierne til de to punkter på linjerne, for hvilke x=11.
 

Håber at der er nogle som kan og vil hjælpe mig :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
30. september 2012 af nielsenHTX

opgave 1

a) indsæt 2 i m og hvis det giver 3 så ligger punktet (2,3) på linjen, det samme gøres med de 5 andre punkter.

opgave 2

f(x)=ax+b de 2 punkter siger at f(2)=5 og f(1)=19 altså

5=a*2+b og 19=a*1+b find a og b (hint træk de 2 ligninger fra hinanden)

opgave 3

en hældning på 4 betyder at a=4 bestem så b ud fra punktet (2,5) altså

f(2)=5 ⇒ 5=4*2+b find b

punktet (4,y) findes så ved at indsætte 4 i den fundne funktion.

opgave 4

gør det samme med n og m som i opgave 2 og indsæt så x=11 i dem begge.  

 


Svar #2
30. september 2012 af mett472c (Slettet)

Okay nu tror jeg, at jeg har forstået. Tusind tak :-D


Skriv et svar til: HJÆLP,:III

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.