Matematik
Eksponentiel aftagning ?
14. september 2005 af
Emillos (Slettet)
Hej,
Har fået en opgave der lyder sådan:
Indholdet af et radioaktivt stof i et præparat aftager eksponentielt med en halveringstid på 1,28*19 i 9. år.
A. Bestem, hvor mange procent af det oprindelige indhold der er tilbage af det radioaktive stof efter 8,50+ 10 i 8. år.
B. Bestem, hvor lang tid der går, før indholdet af det radioaktive stof er nået ned på 10% af den oprindelige værdi.
Håber i kan hjælpe, aner ikke hvordan jeg skal løse den :/..
mvh, Emil :)
Har fået en opgave der lyder sådan:
Indholdet af et radioaktivt stof i et præparat aftager eksponentielt med en halveringstid på 1,28*19 i 9. år.
A. Bestem, hvor mange procent af det oprindelige indhold der er tilbage af det radioaktive stof efter 8,50+ 10 i 8. år.
B. Bestem, hvor lang tid der går, før indholdet af det radioaktive stof er nået ned på 10% af den oprindelige værdi.
Håber i kan hjælpe, aner ikke hvordan jeg skal løse den :/..
mvh, Emil :)
Svar #1
14. september 2005 af KickAzz (Slettet)
A)
Start med at bestemme a:
T(1/2) = log(1/2) / log(a)
Herefter kan der bestemmes hvor mange procent af det oprindelige indhold der er tilbage efter 8,50 * 10^8 år:
f(8,50 * 10^8) = 100 * a^(8,50*10^8)
Hvad får du så a til at være? Og hvor mange procent der er tilbage efter 8,50 * 10^8 år?
Mvh
Peter
Start med at bestemme a:
T(1/2) = log(1/2) / log(a)
Herefter kan der bestemmes hvor mange procent af det oprindelige indhold der er tilbage efter 8,50 * 10^8 år:
f(8,50 * 10^8) = 100 * a^(8,50*10^8)
Hvad får du så a til at være? Og hvor mange procent der er tilbage efter 8,50 * 10^8 år?
Mvh
Peter
Skriv et svar til: Eksponentiel aftagning ?
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
