Matematik
Differential-og integralregning
Jeg har et problem med en opgave
jeg skal bestemme et tal eksakt:
∫e1 xe dx
=[1]e1 Er x opløftet i e intereret 1? jeg er ikke sikker
Svar #1
01. oktober 2012 af dikkelmikkel (Slettet)
Nej x^e er integreret: 1/(e+1)x^(e+1) siden det faktisk er en potensfunktion med potens e
Svar #2
01. oktober 2012 af CSSK (Slettet)
nå ja, men hvordan kan jeg bestemme et eksakt tal ud i fra dét?
Svar #5
01. oktober 2012 af dikkelmikkel (Slettet)
Så har du at : integralet = [1/(e+1)*x^(e+1)]1e= 1/(e+1) *e^(e+1) - 1/(e+1) *1^(e+1)
Som brøk: 1/(e+1) *e^(e+1) - 1/(e+1) *1^(e+1) = ( e^(e+1) - 1^(e+1) ) / (e+1) = (e^(e+1) - 1) /( e+1)
hvilket er det eksakte tal.
Skriv et svar til: Differential-og integralregning
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
