Matematik

Isolering.

01. oktober 2012 af TivaUnited (Slettet) - Niveau: C-niveau

Jeg har fået til opgave at skulle isolere "m" i følgende formel:
 

E=1/2m*v^2+m*g*h

 

Og jeg fatter hat.


Brugbart svar (0)

Svar #1
01. oktober 2012 af dikkelmikkel (Slettet)

Hat ligefrem, sæt m udenfor parantes siden den står i alle led på HS:

E = m(1/2v^2+gh)  divider med parantesen and voila.


Svar #2
01. oktober 2012 af TivaUnited (Slettet)

Skal jeg dividere med parentesen på begge sidder af lighedstegnet, så? 
 

Så det bliver E/(1/2v2+gh)=M ?


Brugbart svar (0)

Svar #3
01. oktober 2012 af Andreww (Slettet)

Ja, men brug lille m for masse. Store M bruges om molar masse.


Svar #4
01. oktober 2012 af TivaUnited (Slettet)

Okay, tak :-)


Svar #5
01. oktober 2012 af TivaUnited (Slettet)

Kan i så hjælpe mig lidt på vej med denne?

Isoler m:

U*e=1/2m*v2


Brugbart svar (0)

Svar #6
01. oktober 2012 af Andreww (Slettet)


Brugbart svar (0)

Svar #7
01. oktober 2012 af dikkelmikkel (Slettet)

Ja, men jeg vil hellere have du forstår det, så kan du lave alt selv.

En ligning er noget der er sandt fx  2 = 2, så det er det der står ovenover altså et sandt udtryk.

Derfor må vi gange med et tal på begge sider  2 = 2 <=> 3*2 = 3*2 <=> 6 = 6

det er stadig sandt.

Så vi kunne gange din ligning med 2:

U*e = 1/2*m*v^2  <=>  2*U*e = 2*1/2*m*v^2  <=> 2Ue = mv^2

Du må også dividere og opløfte osv. Hvis du er i tivivl så lav mit eksempel med 2 = 2 så det passer sammen med din opgave og udfør operationen.

Du må også fx i 2=2  gange med m:   m*2 = 2*m  og dividere med 2  :  m*2/2 = 2*m/2  <=> m = m Stadig sandt.


Skriv et svar til: Isolering.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.