Virksomhedsøkonomi (VØ el. EØ)

hjææælp

01. oktober 2012 af melo1 (Slettet) - Niveau: C-niveau

hej alle :)

der nogle der kan redgøre forskellen på anlægsaktiver og omsætningsaktiver?

og er der nogle der kan forklare hvad der afgør om en gæld er langfristet eller kortfristet?

på forhånd tak :)


Svar #1
01. oktober 2012 af melo1 (Slettet)

eeeej er der virkelig  ikke nogle som kan ???

 


Brugbart svar (1)

Svar #2
01. oktober 2012 af Sendai (Slettet)

Ro på. Har du prøvet og google det, eller slå det om i din bog?


Svar #3
01. oktober 2012 af melo1 (Slettet)

ja det har jeg prøvet, og har stadig ikke forstået det

 


Brugbart svar (1)

Svar #4
01. oktober 2012 af emul0c

Et hurtigt opslag på google giver dig resultatet. Bare ud fra ordene burde du næsten kunne skelne det ene frem fra det andet. Omsætningsaktiver, noget der let kan sælges. Anlægsaktiver, noget som knap så let kan sælges.

Men for god ordens skyld:


omsætningsaktiver, aktiver, som indgår i det normale varekredsløb eller realiseres i penge inden for et år. De består af varebeholdninger, varedebitorer, kasse- og bankbeholdning mv. 

anlægsaktiver, aktiver, som erhverves med henblik på en anvendelse, der strækker sig over flere regnskabsperioder. De kan opdeles i materielle anlægsaktiver, fx fast ejendom og maskiner, immaterielle anlægsaktiver, fx patenter, og finansielle anlægsaktiver, fx værdipapirer.


Og hvad der afgør om gæld er lang- eller kortfristet er simpelthen hvor lang tid der er til den skal betales. Er der mere end et år til gælden skal indfries er det langfristet, er der mindre end et år til, så er det kortfristet.

Lad os sige du har en gæld i dag på 100 kroner. Du skal hvert år betale 20 kroner. I år 0 vil du derfor have kortfristet gæld på 20 kroner og langfristet gæld på 80 kroner (= 100 i alt).
År 1 vil du så have kortfristet gæld på 20 kroner og langfristet gæld på 60 kroner (= 80 i alt, da vi jo har betalt de første 20 af).
År 2 vil du have kortfristet gæld på 20 kroner og langfristet gæld på 40 kroner (= 60 i alt, da vi har betalt 2x 20 kroner tilbage).
År 3 har du kortfristet på 20 og langfristet på 20 (= 40 i alt)
År 4 har du kortfristet på 20 og langfristet på 0 (= 20 i alt).
År 5 har du ikke mere gæld.


Svar #5
02. oktober 2012 af melo1 (Slettet)

tusind tak for hjælpen :)


Skriv et svar til: hjææælp

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.