Matematik

Enkelt ligning

01. oktober 2012 af Vandskaden (Slettet)

Har jeg reduceret  korrekt?

7 * (-3) x + (4x+2) * (-2) = 4x-19


Brugbart svar (0)

Svar #1
01. oktober 2012 af Andersen11 (Slettet)

Det er vel ikke en ligning, men et reduktionsstykke? I så fald er det ikke reduceret korrekt.


Svar #2
01. oktober 2012 af Vandskaden (Slettet)

Ups - det var også det jeg mente, undskyld, bytter hele tiden om på det. 

 

Kan du uddybe?


Brugbart svar (0)

Svar #3
01. oktober 2012 af Sendai (Slettet)

Nej dette er ikke rigtigt. Prøv og udregn første led først, og det efter andet led. Så tror jeg du ser fejlene :).


Svar #4
01. oktober 2012 af Vandskaden (Slettet)

Er det 4x-13?


Brugbart svar (1)

Svar #5
01. oktober 2012 af Andersen11 (Slettet)

#4

Nej, heller ikke.

Udregn det første led

7 · (-3) · x = ...

Udregn det andet led

(4x+2) · (-2) = ... . Gang hvert led i parentesen med konstanten (-2) udenfor.

Til sidst lægges de to resultater sammen og reduceres.


Brugbart svar (0)

Svar #6
01. oktober 2012 af hesch (Slettet)

7 * (-3) x + (4x+2) * (-2) =

-21x + ( -8x - 4 ) =

-29x - 4

Undskyld jeg hjalp, men du har faktisk selv prøvet.


Skriv et svar til: Enkelt ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.