Matematik

Ligningeer

02. oktober 2012 af Jauz (Slettet) - Niveau: C-niveau

Der er to ligninger jeg er i tvivl om:) 

 

Pi er selvfølgelig pi/3,14


(PI^0+PI/PI)^2 ·5=2·8−1/x 
                
(1+1)^2*5=16-1/x             
2^2 * 5 = 15/x
2^2 = 4
4*5 = 15/x
20 = 15/x
x*20 = 15/x*x
20x/20 = 15/20
15/20 = 3/4 

Er det sådan udregningen er eller hvordan? 
 

og 

1/2s+1/3s=3/4 

er jeg helt i tvivl om..


Brugbart svar (0)

Svar #1
02. oktober 2012 af Andersen11 (Slettet)

Det er umuligt at gennemskue, hvad ??? står for. Benyt parenteser.

I den anden ligning, er det

(1/2)·s + (1/3)·s = 3/4 ,

eller

1/(2s) + 1/(3s) = 3/4


Svar #2
02. oktober 2012 af Jauz (Slettet)

Studieporten gad ikke have mine Pi, så den ændrede det til "??" ellers er regnestykkene skrevet korrekt op:) 

Der er ikke parenteser i ligningen for neden:) 


Brugbart svar (0)

Svar #3
02. oktober 2012 af Andersen11 (Slettet)

#2

Men hvordan ser højresiden ud?

Er det

 = 2 · (8-1)/x , eller

 = 2·8 - (1/x)    ?


Svar #4
02. oktober 2012 af Jauz (Slettet)

= (2*8-1)/x


Brugbart svar (0)

Svar #5
02. oktober 2012 af Andersen11 (Slettet)

#4

Så din ligning reduceres til

22 · 5 = 15/x ,

dvs

15/x = 20

Gang med x og divider med 15.


Svar #6
02. oktober 2012 af Jauz (Slettet)

Så det er 20x/20 og 15/20 ? :) 


Brugbart svar (0)

Svar #7
02. oktober 2012 af Andersen11 (Slettet)

#2

Så den anden ligning er

(1/2)·s + (1/3)·s = 3/4 ,

dvs

((1/2) + (1/3))·s = 3/4

Udregn summen af brøkerne på venstre side ved at forlænge til deres fællesnævner.


Brugbart svar (1)

Svar #8
02. oktober 2012 af Andersen11 (Slettet)

#6

Så får man

x = 15/20 = 3/4 , ja.


Svar #9
02. oktober 2012 af Jauz (Slettet)

Jeg har fået dette frem til ligningen S. 

2*3*4 = 12 

12/2 + 12/3 = 12/4

6s + 4s = ??? 

Problemet jeg har med denne er at 12/4 skal give 9 på en eller anden måde, som min lærer ikke nåede at forklare mig. 


Skriv et svar til: Ligningeer

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.