Matematik

Differentialregning! HJÆÆLP

03. oktober 2012 af hejmeddig121 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Funktionen f(x)= 1/3x^3 - 3x +1 har en tangent i punktet P(-3,1) 
 

a) bestem en ligning for denne tangent 

Ved ikke hvad man gør fordi man plejer at få det her opgivet P(3,f(3)) og ikke et koordinatsæt

skal man bruge tangentens ligning??

b) Bestem tangentens skæringpunkt med x aksen 

Hmm.. er lidt lost her

 


Brugbart svar (1)

Svar #1
03. oktober 2012 af Andersen11 (Slettet)

Ja, man skal bruge tangentligningen. Du kan jo prøve efter, at f(-3) = 1 . Man skal så også beregne f '(-3) .

b) Ved skæringspunktet med x-aksen er y = 0 .


Svar #2
03. oktober 2012 af hejmeddig121 (Slettet)

f(3) = 1 
 fmærke (3) = 6 

 

y= 6*(x-3) +1 = 6x + 17=???

Facitlisten siger ellers noget andet.. den siger 6x + 19.. 


Svar #3
03. oktober 2012 af hejmeddig121 (Slettet)

Og mange tak for svar!


Brugbart svar (0)

Svar #4
03. oktober 2012 af peter lind

#2 Det er f'(-3) du skal bruge


Svar #5
03. oktober 2012 af hejmeddig121 (Slettet)

Har fundet fejlen! ;)


Skriv et svar til: Differentialregning! HJÆÆLP

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.