Kemi

Titrering af havvand

04. oktober 2012 af ChemIdiot (Slettet) - Niveau: C-niveau

Goddag Studieportalen,
Har aldrig brugt denne side før, så håber min første gang kan være god! ;-)

Vi har i kemi lavet en titrerings øvelse. Hvor vi skal finde ud af hvor meget salt der er i vandet.
Vores lærer puttede 4mL vand fra Det Røde Hav i en målekolbe og fyldte så op til 100ml med demineraliseret vand: 1:25. 
Vi tog så 2x1mL af denne blanding og hældte i nogle brønde, og tilsatte KCrO4 som indikator.
Herefter begyndte vi så at dryppe 0,100mol/Liter(M) AgNO3 i. 
Fældningsreaktionen skal se sådan ud:

Ag+ + C--> AgCl
Når der så ikke er meget Cl tilbage, vil Ag så binde sig til CrO4 og give rødt bundfald, som så indikere at der ikke er mere Cl tilbage.
Vi brugte henholdsvis 0,29mL og 0,26mL 0,100M AgNO3 hvor 0,275mL er gennemsnittet.
Ved brug af disse tal skal jeg så finde ud af hvor mange mol AgNO3 der er blevet brugt.
Vores lærer har skrevet at vi skal bruge denne måde: 
n(stofmængde) = c(stofmængdekoncentration/koncentration) * V(volumen).
Og nu er det så hvor det går galt for mig.
Det jeg har prøvet at gøre er dette:
0,275 * 0,100 = 0,0275M
volumen som er 1mL omdanner jeg til liter: 0,001L
0,0275M * 0,001L = 0,0000275mol.
Da Ag og NO3 er 1:1 så ved jeg at der er 0,0000275mol Ag i vandet.
Og da Ag og Cl er 1:1 ved jeg så der er 0,0000275mol Cl i vandet.
Jeg vil nu finde massen for NaCl i 100mL vand ved at gange Cl med molarmassen for NaCl: 58,44
0,0000275mol * 58,44g/mol = 0,0016071g
Da vandet var fortyndet 25gange, ganger jeg dette tal med 25. Dette giver 0,0401775g. 
Da jeg skal finde ud af hvor meget der er i 100mL og ikke 1mL ganger jeg så dette med 100 og får 4,01775g
Men det er vand fra det røde hav, og det røde hav har en koncentration på ca 33% salt i vandet.
Jeg tror jeg har puttet et 0 for meget ind bag komma tegnet på et tidspunkt, men jeg ved ikke hvor.

Nogle der kunne hjælpe mig med dette?
På forhånd mange tak!

Mvh
ChemIdiot


Skriv et svar til: Titrering af havvand

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.