Matematik

Finde x,y,z

04. oktober 2012 af McCuien (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej allesammen!
Jeg håber på lidt hurtig hjælp til matematikken. Det er ikke resultatet der er problemet, for det kan jeg godt renge ud, men jeg ville høre om der var nogen som kunne hjælpe mig med at sætte en ligning op?
Jeg har fået følgende problemstilling:
"For 10 år siden var Martin dobbelt så gammel som Hans og halvt så gammel som Jens. I dag er de tilsammen 44 år. Hvor gamle er de 3?"

Håber at i kan hjælpe mig (:


Brugbart svar (0)

Svar #1
04. oktober 2012 af YesMe (Slettet)

M - 10 = 2H = (1/2)J

M + H + J = 44


Brugbart svar (0)

Svar #2
04. oktober 2012 af Andersen11 (Slettet)

Udtryk oplysningerne som ligninger. Kald de nuværende aldre M, H og J.

For 10 år siden var Martin dobbelt så gammel som Hans: (M-10) = 2·(H-10)

For 10 år siden var Martin halvt så gammel som Jens: (M-10) = (J-10)/2

I dag er de tilsammen 44 år:     M + H + J = 44

Altså har vi 3 ligninger med de 3 ubekendte

      M -2H = -10

      2M -J = 10

      M + H + J = 44

Læg de to sidste ligninger sammen:    3M + H = 54 , sammen med den første ligning

                                                                    M -2H = -10

giver let M og H.


Brugbart svar (0)

Svar #3
04. oktober 2012 af Andersen11 (Slettet)

#1

De to første ligninger er ikke korrekte.


Brugbart svar (1)

Svar #4
04. oktober 2012 af mette48 (Slettet)

For 10 år siden var Martin dobbelt så gammel som Hans og halvt så gammel som Jens. I dag er de tilsammen 44 år. Hvor gamle er de 3?"

for 10 år siden var de alle tre 10 år yngre, de var altså tilsammen 44-3*10 = 14 år tilsammen

martin var x år

hans var  x/2 år

jens var x*2 år

ialt x+x/2+2x=14

3,5x=14

x=4

i dag er de :

martin 4+10 år = 14 år

hans 4/2+10 = 12 år

jens 2*4+10 = 18 år


Brugbart svar (0)

Svar #5
04. oktober 2012 af mathon

 

                                      Martin        Hans       Jens
for 10 år siden                    2x             x            4x

nu                                  2x+10        x+10       4x +10

med nu-summen

                                      2x+10   +     x+10   +    4x +10 = 44

                                      7x + 30 = 44

                                      x = 2
 

                                      Martin        Hans       Jens
nu-alder                            14             12           18


Svar #6
05. oktober 2012 af McCuien (Slettet)

Okay tak for hjælpen!! :D
 


Skriv et svar til: Finde x,y,z

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.