Matematik

Procentvis stigning

06. oktober 2012 af TheFimbe (Slettet) - Niveau: 10. klasse

Hej :)

Den 20 juli 2009 havde "Hej Matematik" 5831 venner på myspace.com
Den 6 oktober 2009 var tallet steget til 5869.

Beregn den procentvise stigning i antallet af venner.

Hjælp, på forhånd tak:)


Brugbart svar (1)

Svar #1
06. oktober 2012 af dikkelmikkel (Slettet)

Procentvis stigning er hvor mange gange større det ene tal er end det andet gange 100%

fx  2 og 4:

4/2 = 2

og gange 100%  :   2*100% = 200%

Så den er steget med 200%-100% = 100%


Brugbart svar (0)

Svar #2
06. oktober 2012 af 1mitstudie (Slettet)

ØØØØØØhhhh hvordan det dinkelmikkel?

prøver lige med to dejlige tal 100 og 125

og så skal det se sådan ud

125 divideret med 1oo = 1,25

1,25 ganges med 100 = 125

125 minus 100= 25% øgning

Hej matematik

Fimbe så regner du selv, hvis du kommer til et reslutat der ligner

0,651 med et hav af yderlige decimaler så har du regnet rigtigt og brugt en regnemaskine hehehe :-)

 

.

 


Brugbart svar (0)

Svar #3
06. oktober 2012 af YesMe (Slettet)

Beregn

(forskel/oprindelige)·100% = %ændring


Brugbart svar (0)

Svar #4
06. oktober 2012 af dikkelmikkel (Slettet)

#2

ØØh: Hvad er forskellen på det jeg skrev og dit :)

må man bare gange med 100`? Svaret er nej, men at gange med 100% svarer til at gange med 1 da det betyder 100/100 og det må man

Edit: Altså betyder 1%: 1/100


Brugbart svar (0)

Svar #5
06. oktober 2012 af YesMe (Slettet)

Hvad ØHHHHHHH??????????

Det er et baby sprog.


Brugbart svar (0)

Svar #6
07. oktober 2012 af 1mitstudie (Slettet)

jeg vil gerne have lov at forsvare mig her, det var 8.klasses neveau

 1. Hvis jeg havde gjort som Andersen11 der stort set altid har ret ,så havde jeg smidt en tør norm opfyldende ligning ind her og kaldt det et svar til 8.klasses neveau. bare ikke sikkert at det så løste spørgerens problem ,

 2. jeg blev overrasket at den metode som #1 opstillede, men jeg kan jo ikke vide hvilken metode der bliver undervist i idag, hvis der ikke var kommet et svar før jeg var kommet ind så havde mit svar været som følger

 Berengning af pocent stigning

5869-5831/5831*100= stigning i procent   (jeg tror denne er norm opfyldende)

 5869/5831*100 -100= stigning i procent.  ( jeg tror ikke denne er )  


Brugbart svar (0)

Svar #7
07. oktober 2012 af YesMe (Slettet)

#6

Man kan altså godt benytte denne formel, du nemt kan huske resten af dit liv,

(forskel/oprindelige)·100% = %ændring

tal indsat

((5869 - 5831)/5831)·100% = 0.65%


Skriv et svar til: Procentvis stigning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.