Matematik

Reduktion

06. oktober 2012 af Lovel (Slettet)

Har prøvet flere timer men kan simpelthen ikke forstå den her reduktion med brøker

 

Vedhæftet fil: Opgave 1.docx

Brugbart svar (0)

Svar #1
06. oktober 2012 af dikkelmikkel (Slettet)

A'ern:  der står (12p+q) både i nævner og tæller, dvs at sideen det står i parantes på den måde står det i alle led

det svarer til at der står:  2*(3-1)/(6*(3-1)) = 2*2/(6*2)  = 4/12

du må altså gerne dividere med parantesen (12p+q)

Den parantes med (8-3) den kan jo skrives om til 5 som også står i nævneren.


Brugbart svar (0)

Svar #2
06. oktober 2012 af Andreww (Slettet)

Du skal lægge mærke til følgende:

A)

(8-3) = 5

(12p + q) = (q + 12)

B)

Gang parantesen ud i tælleren. Del tæller og nævner med 3, og se hvad der sker.


Svar #3
06. oktober 2012 af Lovel (Slettet)

12p + q * 5(x+y/k+h)

kan det passe?


Skriv et svar til: Reduktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.