Matematik

kvotientrækker

07. oktober 2012 af teamwork (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Hej

jeg sidder med en opgave om kvotientrækker ∑n=1 til ∞  1/(2+a)^n

først skal jeg bestemme for hvilke værdier af a rækken er konvergent.

Det har jeg fået til ]-1;∞[ og ]-∞;-3[

 

nu skal jeg bestemme for disse værdier af a rækkens sum.

Hvordan gør jeg det?


Brugbart svar (0)

Svar #1
07. oktober 2012 af peter lind

1/(1-q)


Svar #2
07. oktober 2012 af teamwork (Slettet)

hva gør med det? jeg er slet ikke med på hvordan jeg begynder med opgaven ?


Brugbart svar (0)

Svar #3
07. oktober 2012 af peter lind

en kvotienrække har formen a+a*q+a*q2+ .... a*qn = a(1-qn+1)/(1-q). Der gælder  qn+1 -> 0 for n -> ∞ q<1


Svar #4
07. oktober 2012 af teamwork (Slettet)

men har den række som er i min opgave også den form?


Brugbart svar (0)

Svar #5
07. oktober 2012 af peter lind

ja. Prøv at skriv de første led i summen ud


Svar #6
07. oktober 2012 af teamwork (Slettet)

altså 1/(2+a)?


Brugbart svar (0)

Svar #7
07. oktober 2012 af peter lind

Det er det første led. Du skal skrive flere ud


Svar #8
07. oktober 2012 af teamwork (Slettet)

1/(2+a)+ (1/(2+a))*q+ (1/(2+a))*q^2+...(1/(2+a))*q^n = 1/(2+a)*(1-q^(n+1))/(1-q)??


Brugbart svar (0)

Svar #9
07. oktober 2012 af peter lind

Det er jo ikke din række. Det er 1(2+a)+1/(2+a)2+1/(2+a)3+....


Svar #10
07. oktober 2012 af teamwork (Slettet)

hvad er a og hvad er q i min række? altså hvordan går jeg fra opgavens række til den her generelle række


Brugbart svar (0)

Svar #11
07. oktober 2012 af peter lind

du har

1/(2+a)+1/(2+a)2+1/(2+a)3+....

a        +      a*q      +     a*q2 +   ----

Hvordan skal den øverste række fortolkes som den nederste


Svar #12
07. oktober 2012 af teamwork (Slettet)

ok så det er det der skulle stå i dit svar #9.. der står nemlig i første led 1(2+a)

hvad med det led som du har skrevet a*q nedenunder. er det ganget med 2? eller opløftet i 2.?

 


Brugbart svar (0)

Svar #13
07. oktober 2012 af peter lind

a*q = a*q1


Svar #14
07. oktober 2012 af teamwork (Slettet)

men du ganger med 2? er q = 2 og så q= 3 osv?


Brugbart svar (0)

Svar #15
07. oktober 2012 af peter lind

Nej q er det samme hele tiden. Det er potensen, der varierer


Svar #16
07. oktober 2012 af teamwork (Slettet)

ok ..hvordan finder jeg så summen efter jeg opskriver rækken


Brugbart svar (0)

Svar #17
07. oktober 2012 af peter lind

se #3


Svar #18
07. oktober 2012 af teamwork (Slettet)

1/(2+a)*(1-q^n+1)/(1-q)?


Brugbart svar (0)

Svar #19
07. oktober 2012 af peter lind

Ja. så er det bare at indsætte værdien af q i dette


Svar #20
07. oktober 2012 af teamwork (Slettet)

er den ikke ikke 1^n?


Forrige 1 2 3 Næste

Der er 43 svar til dette spørgsmål. Der vises 20 svar per side. Spørgsmålet kan besvares på den sidste side. Klik her for at gå til den sidste side.