Matematik

Ligningssystem

07. oktober 2012 af Taskenr2 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej alle.

Skal løse et ligningssystem men ved ikke hvordan jeg skaffer mig af med nævnerne i følgende ligningssystem?

Håber på lidt hjælp :)

      5                 3
----------- = -----------
3x-4y+3     2x-3y+2

      6                5
----------- = -----------
4x+3y+1     3x+4y-5
 


Brugbart svar (0)

Svar #1
07. oktober 2012 af peter lind

gang den første ligning med (3x-4y+3)*( 2x-3y+2) og den anden med (4x+3y+1)*(3x+4y-5)


Svar #2
07. oktober 2012 af Taskenr2 (Slettet)

Vil det sige, at jeg får:

6x^2+12y^2+6

12x^2+12y^2-5

?

Kan man egentlig ikke også gange over kors fx

5(2x-3y+2)=3(3x-4y+3)

Og på samme måde i den nederste?

 


Brugbart svar (1)

Svar #3
07. oktober 2012 af peter lind

At gange ligningen med (3x-4y+3)*( 2x-3y+2) svarer til at gange over kors


Skriv et svar til: Ligningssystem

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.