Matematik

Invertibilitet (matricer)

08. oktober 2012 af christian0710 (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Hvis A er en invertible matrice, så AB=I=BA, er det så frigtit forstået at B også er invertibel. Altså hvis B er den inverse til A er A også den inverse til B?
 


Brugbart svar (2)

Svar #1
08. oktober 2012 af Andersen11 (Slettet)

Det følger så ved multiplikation fra venstre med A-1, at

B = A-1

og dermed, at B er invertibel. Ja, det er rigtigt forstået.


Svar #2
08. oktober 2012 af christian0710 (Slettet)

Tak for hjælpen :) 


Skriv et svar til: Invertibilitet (matricer)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.