Matematik

polynomier

09. oktober 2012 af Lillozz (Slettet)

Jeg skal beregne r(x)=p(x)-q(x)

p(x)=4x4+2x2+1

q(x)=16Σ8n=0  xn

hvis vi regner på q(x), får vi 16(x0+x1+x2+x3+x4+x5+x6+x7+x8

dvs. r(x)=(4x4+2x2+1) - (16(x0+x1+x2+x3+x4+x5+x6+x7+x8))

Hvad får jeg så? Jeg får noget voldsomt.

Er der nogen, der kan hjælpe mig?

 

 


Brugbart svar (0)

Svar #1
09. oktober 2012 af dikkelmikkel (Slettet)

Ja altså du kan kun  skrive det om ved at sætte xet eller andet udenfor parantes og samle det

Samtidig er x0=1 så vi har:

r(x)=4x4+2x2-15 -(x1+x2+x3+x4+x5+x6+x7+x8)) =  (4-1)x4+2x2-15 - (x1+x2+x3+x5+x6+x7+x8)

Så prøv at lave resten


Svar #2
10. oktober 2012 af Lillozz (Slettet)

Jeg forstår ikke metoden. Jeg kan ikke finde ud af det.


Brugbart svar (0)

Svar #3
10. oktober 2012 af dikkelmikkel (Slettet)

Du sætter udenfor parantes? som i  5*2+6*2 =  2*(5+6) = 2*11 = 22

og uden paranteser:  5*2+6*2 = 10+12 = 22

Så for et tal x:

x*4+5x = x(5+4)

Men havde det været opløftet   2x2-3x108+6x2 = (6+2)x2-3x108 = 8x2-3x108


Skriv et svar til: polynomier

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.