Matematik

Differentialregning - Hjælp

09. oktober 2012 af Geeek (Slettet) - Niveau: A-niveau

a)

Vis, vha. brøkregneregler, at

(1/x-1/x_0 )/(x-x_0 )=-1/(x•x_0 )

b)

Vis også, ved at reducere, at


(x^2+x•x_0+x_0^2 )•(x-x_0 )=x^3-x_0^3


Brugbart svar (0)

Svar #1
09. oktober 2012 af nielsenHTX

a) du skal bruge at (a/b)/c=a/(b*c)

og sæt så 1/x-1/x_0 på fælles brøksteg. så er du næsten i mål

b)

gang parenteserne sammen, hvert led i den ene parentes skal ganges med hvert led i den anden parentes og saml så.


Svar #2
09. oktober 2012 af Geeek (Slettet)

Hvor får du reglen til opgave a fra? på forhånd tak :)


Brugbart svar (0)

Svar #3
09. oktober 2012 af nielsenHTX

#2 det er en almindelig brøkregel, den står sikkert også i din bog.


Svar #4
09. oktober 2012 af Geeek (Slettet)

er det så :

x^3-x^2-x_0^2-x_0^3•x^3+x^2+x_0^2+x_0^3

I opgave b???


Svar #5
09. oktober 2012 af Geeek (Slettet)

Og er det ikke

((a/b))/((c/d) )=(a•d)/(b•c)


Brugbart svar (0)

Svar #6
09. oktober 2012 af YesMe (Slettet)

Det ville have været meget lettere, hvis du benytter de "x2, x2 og Ω-værktøj" lige ved hjørnet af den hvide boks (det, du opretter svar). 


Skriv et svar til: Differentialregning - Hjælp

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.