Matematik

Problemregning

11. oktober 2012 af Sidsel113 (Slettet) - Niveau: 9. klasse

Hej jeg har et spørgsmål, det handler om hvor jeg skal beregne procent. 

 

Opgaven:

Jens ønsker om et nyr hegn om sin hønsegård. Han regner med at skulle bruge ca. 20m hegn. Han ser på to tilbud, og vil gerne finde ud af hvilket der er billigst. 

Terndrup stakit: 

mål: 2,5 bred pr. sektion. 

Pris pr. sektion: 89,95 kr. 

Fragt: 1,00 kr,-  kr. 

2,5 * 8 = 20 m skal skal bruges 

pris pr sektion: 89,95 kr = 89,85 * 8 = 719,6 kr for 8 sektion

719,6 for 8 sektion + fragt 1.400 kr = 2119,6 kr. 

 

Skovbo hegn: 

mål: 2,5 m bred pr. sektion

pris pr sektion: 96,98 kr. 

fragt : 1,350,- kr.

2,5 m * 8 = 20 m som skal bruges 

pris pr. sektion= 96,95 kr * 8 = 775,6 kr for 8 sektion

775,6 for 8 sektion + fragt 1.350,. kr = 2125,6 kr

 

2119,6 kr - 2125,6 = 6 kr spare han, så det er bedst for Jens og købe 20 m hegn hos Terndrup stakit hvor han nemlig kan spare 6 kr. 

 

Hvor meget forskel er det i procenttal, altså hvor meget er 2119,6 kr i procenttal. Og procenttal i 2125,6 kr i procenttal ?? 

 

Håber i kan hjælpe hurtigst muligt :) 

 

 


Brugbart svar (0)

Svar #1
11. oktober 2012 af 123434 (Slettet)

Hvor meget forskel er det i procenttal, altså hvor meget er 2119,6 kr i procenttal. Og procenttal i 2125,6 kr i procenttal ??


Jeg ved ikke, om jeg har forstået det rigtigt.

(2125,6-2119,6)/2119,6*100=ca 0,28 %

Forskel på 400 og 500 i procent

(500-400)/400*100=25%

 


Brugbart svar (0)

Svar #2
11. oktober 2012 af Salihu (Slettet)

Hvis spørgsmålet lyder i stil af, "hvor mange procent sparer Jens ved at købe det billigste hegn i forhold til det dyre?", skal du beregne, hvor stor en procentdel besparelsen på 6 kr udgør af den dyre pris på 2119,6 kr.

                                       dvs.            procentvis besparelse = 6 kr /2119,6 kr*100% = 0,28 %

Altså sparer Jens 0,28% hvis han køber det billige stakit frem for det dyre.

 

Bemærk, der er en uoverensstemmelse under "Terdrup stakit" for fagten; du skriver både 100 kr og 1400 kr?


Brugbart svar (0)

Svar #3
11. oktober 2012 af Salihu (Slettet)

rettelse:


Den dyre pris er jo 2125,6 - så udregningen bliver:

                                                 procentvis besparelse = 6 kr/2125,6 kr*100% = 0,282 %


Skriv et svar til: Problemregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.