Matematik

Differentialregning

13. oktober 2012 af ulrikke1212 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Nogle som kan forklare mig hvordan jeg skal løse denne opgave? :)

Bestem en ligning for tangenten til grafen for f i (x0,f(x0)), når f(x)=√x+2x-3 og x0=1.           

Hint: Brug reglen om differentialkvotienter for sumfunktioner.


Brugbart svar (0)

Svar #1
13. oktober 2012 af mathon


                              f '(x) = 1/(2•√(x)) + 2

                              f '(1) = 1/(2•√(1)) + 2 = (5/2)

 

                             f(1) = √(1) + 21 - 3 = 1 + 2 - 3 = 0

    dvs
    Bestem en ligning for grafens tangent i (1,0) med hældningstal (5/2)


Skriv et svar til: Differentialregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.