Fysik

Størrelse af resistans

14. oktober 2012 af drives (Slettet)

Hej.

Jeg vil lige høre om det virkelig er så enkelt, som jeg tænker det er.

Opgaven lyder:

I et eksperiment undersøges, hvor lang tid det vare før en konstanttråd brænder over.Konstanttråden har resistansen 0,30 Ω. Spændingsfaldet over spændingskilden i kredsløbet er 100 v i hele forsøget. Man kan regulere strømstyrken i kredsløbet ved at ændre på resistansen R af den variable resistor.

Beregn størrelsen af resistansen R, når strømstyrken i kredsløbet er 3,00 A.

Jeg vil umiddelbart bare bruge U=R*I  -> R=100V /3,00 A

Men det lyder næsten for nemt til at være sandt..


Brugbart svar (1)

Svar #1
14. oktober 2012 af hesch (Slettet)

Jeg forstår opgaven således, at der sidder en variabel modstand, Rv, og en kontantantråd, Rk = 0,3Ω, i serie i kredsen. Heraf:

Rv + Rk = 100V / 3,00A  ⇒

Rv = 100V / 3,00A - Rk


Svar #2
14. oktober 2012 af drives (Slettet)

Så altså Rv = 100V/3,00 A - 0.3 ohm = 33.03 ohm ?


Brugbart svar (1)

Svar #3
14. oktober 2012 af hesch (Slettet)

#2:   Ja, som jeg har forstået opgaven.


Skriv et svar til: Størrelse af resistans

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.