Matematik

summation..

14. oktober 2012 af 215 (Slettet)

Jeg sidder lidt er og er blevet i tvivl om denne summation er rigtig

n-1

Σ f(xi)

i=1

 

 

hvor

n  =3

x1 = a+ih

h = b-a/n

i= 0,1,2,3

f(x) = x^2

 

har jeg fået til at være 

{(a + 1/3 (-a + b))^2, (a + 2/3 (-a + b))^2, b^2}

 

kan det passe?


Brugbart svar (0)

Svar #1
14. oktober 2012 af peter lind

nej summen bliver f(x1)+f(x2) = x12+x22.  hvor du så kan indsætte hvad x1 og x2 er. Jeg tager forbehold overfor den ufuldstændige opgavebeskrivelse


Brugbart svar (0)

Svar #2
14. oktober 2012 af SuneChr

Ser den sådan ud?  vedhæftet

Vedhæftet fil:SP SECC 1410121638.PNG

Brugbart svar (0)

Svar #3
14. oktober 2012 af Andersen11 (Slettet)

Hvis n = 3 , består summen af de to led

S = (a + (1/3)(b-a))2 + (a + (2/3)(b-a))2


Svar #4
14. oktober 2012 af 215 (Slettet)

Det kommer at at jeg skal summere arealet under en graf, vha. trapez formlen. 

 

som er givet ved http://snag.gy/Julpb.jpg

 

Og når jeg så skriver formlen ind  i mit regne program for jeg sidste del.. 

Det må vel bare betyde at jeg har skrevet min kode forkert ind.


Svar #5
14. oktober 2012 af 215 (Slettet)

Hvilket det viser sig jeg har :)..

TAkker for hjælpen


Skriv et svar til: summation..

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.