Matematik

Nulreglen

15. oktober 2012 af OnceUponATime (Slettet)

Hejsa, jeg har fået en ligning der lyder:

4x2 + x = 8x

 

Men , hvad jeg ikke kan få på plads er, hvad nulreglen har med denne ligning at gøre. Så jeg prøvede mig frem, og fik dette facit:

 

x = 0       V     x = 0,25

 

V = eller

 

- Kan dette godt passe? Hvad skal man gøre i denne situation, hvor det går ud på at løse ligningerne ved hjælp af nulreglen?


Brugbart svar (0)

Svar #1
15. oktober 2012 af peter lind

Træk de 8x over på venstre side. Dernæst sætter du x ud foran en parentes, hvorved du får produktet af 2 faktorer. Det kan du direkte bruge 0 reglen på


Svar #2
15. oktober 2012 af OnceUponATime (Slettet)

Vil det sige der skal stå:

x(4x+1-8) = 0

?


Brugbart svar (0)

Svar #3
15. oktober 2012 af peter lind

ja


Svar #4
15. oktober 2012 af OnceUponATime (Slettet)

Tak, nu fik jeg det rigtigt! :)


Skriv et svar til: Nulreglen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.