Matematik

Hjælp til matopgave

15. oktober 2012 af Simon888 (Slettet) - Niveau: A-niveau

f (x) = 1/x + kvadratroden af x

Grafen for f , førsteaksen og linjerne med ligningerne x =1 og x = 4 afgrænser et område
M, der har et areal. Når området M drejes 360° om førsteaksen, fremkommer et
omdrejningslegeme.
a) Bestem rumfanget af dette omdrejningslegeme.

 

Hvordan løser man denne opgave?


Brugbart svar (1)

Svar #1
15. oktober 2012 af peter lind

V = π∫14f(x)2dx


Svar #2
15. oktober 2012 af Simon888 (Slettet)

Super. Tak for hjælpen. Den er løst nu. :-)


Skriv et svar til: Hjælp til matopgave

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.