Matematik
reducering
28. september 2003 af
SP anonym (Slettet)
Hej...
Er der nogen, som kan hjælpe mig med at reducere denne brøk??
((x^2+4x+4)(x-2)^2)/(x^2-4)
Venlig hilsen Niels
Er der nogen, som kan hjælpe mig med at reducere denne brøk??
((x^2+4x+4)(x-2)^2)/(x^2-4)
Venlig hilsen Niels
Svar #1
28. september 2003 af MarieBS (Slettet)
Den første faktor i tælleren en kvadratet på en toleddet størrelse og kan skrives som (x+2)^2. Altså:
((x^2+4x+4)(x-2)^2)/(x^2-4) =
((x+2)^2(x-2)^2)/(x^2-4) =
((x+2)(x-2))^2/(x^2-4) =
(x^2-4)^2/(x^2-4) = x^2-4
((x^2+4x+4)(x-2)^2)/(x^2-4) =
((x+2)^2(x-2)^2)/(x^2-4) =
((x+2)(x-2))^2/(x^2-4) =
(x^2-4)^2/(x^2-4) = x^2-4
Skriv et svar til: reducering
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
