Virksomhedsøkonomi (VØ el. EØ)

Cobb-Douglas

17. oktober 2012 af collina5 (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Hej..

Jeg har følgende spørgsmål:

Der er givet Cobb-Douglas produktionsfunktionen =30K^0.3*L^0.6. Hvor K er kapital og L er arbejdskraft.

og jeg ved at det rigtige svar er:

MRTS=  MPL/MPK = 2K/L

Men hvordan regner jeg det ud/kommer frem til dette resultat? kan simpelthen ikke gennemsue det:/ 

Håber i kan hjælpe (:

På forhånd tak


Brugbart svar (2)

Svar #1
28. oktober 2012 af okerne (Slettet)

MPL og MPK er det marginale produkt af hhv. labour og kapital. Dem finder du ved at differentiere produktionsfunktion med hensyn til hhv L og K. 


Brugbart svar (1)

Svar #2
31. oktober 2012 af Pallemand01 (Slettet)

#1 Jeg har lidt problemer med selvsamme opgave. 

Her er hvad jeg gør: 

Diff. mht. K:

30K^0.3*L^0.6 --> 30K^0.3 (Lryger væk, da denne er en konstant) --> 0.3*30K^-0.7  = 10K^-0.7

Diff. mht. L: 

30K^0.3*L^0.6 -->  (Kryger væk, da denne er en konstant) 0.6L^-0.4 --> 0.6L^-0.4

Det er jo bare langt fra de 2K og L det skal give. 

Hvad gør jeg galt? 


Brugbart svar (1)

Svar #3
03. november 2012 af okerne (Slettet)

Du kan ikke bare fjerne L og K fordi de er konstanter. Det ville jo svare til at du også fjernede de 30 i funktion. Lad L og K blive i dine udtryk.

 


Skriv et svar til: Cobb-Douglas

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.