Matematik

Udvikling - gennemsnitlig levetid

17. oktober 2012 af miabadia (Slettet)

Hej derude! Jeg sidder fast i en opgave i matematik, som jeg på ingen måde forstår. Jeg ved ikke hvordan jeg skal regne mig frem til svaret.
Opgaven lyder sådan:


Udviklingen i den gennemsnitlige levetid (middellevetiden) for danske kvinder kan for årene efter 1995 med god tilnærmelsesvis beskrives ved en lineær model: y = ax+b

x er antal år efter 1995, og y er middellevetiden (år)
Middellevetiden for kvinder er vokset fra 78 år i 1995 til 80,3 år i 2005

A) Bestem tallene a og b

B) I hvilket år vil middellevetiden for kvinder være på 81,5 år hvis udviklingen fortsætter?


Brugbart svar (0)

Svar #1
17. oktober 2012 af Andersen11 (Slettet)

A) Bestem den lineære forskrift y = ax + b for den rette linie gennem de to punkter (0 ; 78) og (10 ; 80,3) .

B) Løs derefter ligningen y = 81,5 .


Skriv et svar til: Udvikling - gennemsnitlig levetid

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.