Matematik

HJÆLP! Eksponentiel vækst

21. oktober 2012 af Leif15 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej :) Jeg har lidt problemer med nedenstående opgave og vil derfor hør om nogen har mod på at hjælpe, ikke nødvendigvis med et svar, men med en forklaring :)

 


Opgave 2.
Bestem begyndelsesværdi, fremskrivningsfaktor og vækstrate for følgende eksponentielle sammenhænge:

a) f(x) = 235?1,056x

b) g(x) = 0,19?0,479x


Opgave 3.
f(x) er en eksponentiel sammenhæng, hvis graf går gennem punkterne P(5,9) og Q(10,19)

a) Bestem en forskrift for f(x).

b) Beregn f(7).


Opgave 4
g(x) er en eksponentiel sammenhæng, hvis graf går gennem punkterne P(-2,4) og Q(7,1).

a) Bestem en forskrift for g(x).

b) Beregn g(-1).


Opgave 5
I en population af dyr kan udviklingen i antallet af dyr beskrives ved

y = 250?1,05x

hvor x er tiden angivet i år, og y er antallet af dyr til tidspunktet x.

a) Bestem antallet af dyr i populationen efter 5 år.

b) Gør rede for betydningen af tallene 250 og 1,05.


Svar #1
21. oktober 2012 af Leif15 (Slettet)

Spørgsmålstegnet i første ogave skal være et gangetegn 


Brugbart svar (0)

Svar #2
21. oktober 2012 af DelFerro (Slettet)

Opgave 2

Begyndelsesværdi (x = 0)

FX:   f(0) = 235

Fremskrivningsfaktor (y = bax)

FX:   f(x) = 235·1,056x    .. dvs, fremskrivningsfaktor er 1,056

Vækstrate (Væksrate er r; a = 1 + r, når a > 1. Og a = 1 - r, når a < 1)

FX:   a = 1,056 , da det er a > 1, så a = 1 + r = 1,056 ⇒ r = 0,056. Omskriv det til procent, så blir det til 5.6%


Brugbart svar (0)

Svar #3
21. oktober 2012 af DelFerro (Slettet)

Opgave 3

Løs 2 ligninger med to ubekendte, at

f(x) = bax   , hvor de angivne punkter, er

f(-2) = 4   og   f(7) = 1.

Opgave 4

Samme princip som Opgave 3.


Brugbart svar (0)

Svar #4
21. oktober 2012 af DelFerro (Slettet)

Opgave 5

f(x) = 250·1,05x

a) Bestem f(5)

b) Forklar, hvad 250 og 1.05 er/betyder. (Genlæs opgave 2).


Skriv et svar til: HJÆLP! Eksponentiel vækst

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.