Matematik

halveringstingstid og eksponentialfunktion

21. oktober 2012 af kidflux (Slettet)

Et eksempel i min bog giver T½=8

og for at finde a kan man sige T½ = log(½) / log a

men skal finde log (a), går ud fra jeg skal isolere, f.eks : a=log(½) / 8

men kan ikke få det til den a værdi bogen giver :0,9170

hvordan har de kalkuleret det? Hvad er den rette omskrivning?


Brugbart svar (1)

Svar #1
21. oktober 2012 af nielsenHTX

log(½) / log(a)=8 ⇔ ganger med log(a) og divider med 8

log(½) / 8=log(a)⇔ opløfter med 10 på begge sider

a=10log(½)/8≈0.917


Svar #2
21. oktober 2012 af kidflux (Slettet)

Fandt imdlertidig en anden måde:

½^1/8 = 0.917...

Men tak, vil se på hvordan dit eksempel overlapper.

 


Brugbart svar (1)

Svar #3
21. oktober 2012 af Andersen11 (Slettet)

#2

Udtrykket

      T½ = log(½) / log(a)

er ensbetydende med

      log(a) = log(½) / T½,

eller

      a = (½)1/T½


Skriv et svar til: halveringstingstid og eksponentialfunktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.