Spansk

Hjælp til rettelse af opgave

22. oktober 2012 af MadsChristense (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej folkens!

Nogle der kan hjælpe mig med dette lille brev? Jeg skal rette fejlene, der er. Men jeg er lidt i tvivl om hvordan de skal rettes. Jeg har markeret hvilke fejl min lærer har fundet. Jeg har markeret det med fed og understreget, hvor der er fejl. Jeg har sat et spørgsmålstegn, fordi jeg ikke ved hvordan det skal rettes, og hvad det betyder. Håber i kan hjælpe mig :-)

Hola soy de Dinamarca y quiero contarte sobre los jóvenes daneses. Un típico adolescente danés en su mayoría es muy vago. A menudo están muy cansados o de fiesta. La mayoría de los jóvenes daneses que van a la escuela, usualmente trabajan o hacen deporte después de clases. En la noche se preparan para el día escolar(Præposition?) A veces, la relación entre los padres y el adolescente es un poco tensa porque las dos partes pueden molestarse fácilmente. Pero en su mayoría se aman. La mayoría de los padres que tiene un adolescente mayor de 18 años quieren(Kongruens?) que ellos contribuyan(Hvilken form har det?) en los gastos de la casa. Los amigos son lo más importante para ellos, porque se apoyan mutuamente todo el tiempo. Me gustaría saber más de usted(tiltale?) y sobre los jóvenes en España. Espero escuchar de usted! (tiltale?)


Brugbart svar (1)

Svar #1
22. oktober 2012 af jbmm (Slettet)

Der er ingen direkte fejl i de lidt specielle sætninger, som nok stammer fra spansk i Sydamerika, men her er mine forslag til rettelser:

Un típico adolescente danés en su mayoría es muy vago
en su mayoria = generalmente
vago = perezoso

En la noche se preparan para el día escolar(Præposition?) 
el día escolar = el día de clase

quieren(Kongruens?) que ellos contribuyan(Hvilken form har det?) 
(la mayoría) quiere
contribuyan (3. person, flertal, præsens, KONJUNKTIV), da 'quiere que' + konjunktiv

usted(tiltale?) 
'usted' betyder 'De' (tiltaleform), til en person som man siger De til,
ellers skal det være 'du/dig' ('de ti') ('usted' som 'du' visse steder i S.A.)


Svar #2
22. oktober 2012 af MadsChristense (Slettet)

Tusinde tak! Men under En la noche se preparan para el día escolar(Præposition?) el día escolar = el día de clase

Hvad mener du med = tegnende? :)

 


Brugbart svar (1)

Svar #3
22. oktober 2012 af jbmm (Slettet)

Undskyld, men jeg ved ikke hvad du mener med
Hvad mener du med = tegnende? :)

 


Svar #4
22. oktober 2012 af MadsChristense (Slettet)

el día escolar = el día de clase 

f.eks. :-)

 


Skriv et svar til: Hjælp til rettelse af opgave

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.