Debat

Læse til statskundskab???

23. oktober 2012 af SmilDuPå (Slettet)

Hej SP

Jeg har altid været meget interesset i politik og følger altid med i udviklingerne verden over med hensyn til politik os.v. så derfor overvejer jeg som skrevet at læse til statskundskab, men det der bekymre mig er mine fremtidsmuligheder både pga. jeg bærer tørklæde og fordi jeg ikke rigtig kan se hvad man kan bruge udannelsen til senere hen. Jeg har været inde på diverse sider, men synes ikke rigtig det siger mig noget. Jeg gider ikke en masse kontor arbejde, det er også her nogle tanker om, at man på en eller anden måde kan forene det at være journalist med statkunskabs udannelsen. 

Med hensyn til tørklædet vil en masse nok sige mig imod, men think about it. - Hvis du havde to ansøgninger stående på dit bord vil du så ansætte hende med tørklæde fremfor hende uden eller hvordan?

På forhånd tak 

MVH

:-)

 

 


Brugbart svar (2)

Svar #1
23. oktober 2012 af npcnb (Slettet)

Nu er jeg ikke sikker på hvad du forstår ved kontorarbejde, men hvis det absolut ikke er noget du gider ved jeg ikke om statskundskab er det bedste valg.

Med hensyn til hvad uddannelsen kan bruges til så bliver de fleste stadig ansat i den offentlige sektor (adminstration i kommuner og stat). Uddannelsens kan altså primært bruges til at varetage disse jobs selvom flere og flere bliver ansat i det private og i "bredere" stillinger.

Statskundskabs-bacheloren kan godt bruges som et springbræt til at blive journalist med den nyere cand.public overbygning. Dog er journalisthøjskolen nok stadig den sikreste vej hvis man vel og mærke kan komme ind og er sikker på at man vil være journalist.


Brugbart svar (3)

Svar #2
24. oktober 2012 af hellerup2900 (Slettet)

Statskundskab er et vidunderlig studie at læse i Danmark. Det indholder en hel masse undervisning omkring politik, sociologi, staten/ det offentlige og det privates betydning på samfundet. Det er derfor en uddannelse med stor vægt på den samfundsfaglige viden omkring samfundet og menneskers værdier i henhold til eksempelvis socialarv. 

Jeg ser som sådan intet problem i, at du har tørklæde på? Du kan sagtens få et job og blive ligeværdig udvalgt på baggrund af dine kvalifikationer, og ikke diskrimineret pga. religion eller/og kultur. Det danske arbejdsmarkedet er i højere grad begyndt, at acceptere forskellige kultures måde, at opføre sig på eller dit tilfælde klæde sig med.

Du skriver samtidig, at du frygter en kontorjob. Statskundskab er en meget bred uddannelse og mange ender med, at arbejde indenfor det offentlige for kommuner og staten. Men man kan sagten også få job i det private, hvilket der er mere og mere brug for. Jeg kan ikke love dig, at du ikke ender med et kontorarbejde, da det afhænger af den stilling du søger. Men statskundskab giver gode muligheder for, at stifte sit eget firma eller blive ansat i følgende typer firma'er: Kommunikationsfirma, politisk organisationer, fagbevægelser, spindokteri, konsulering, partiorganisation og hvis man er heldig politiker (kommunal eller folketingspolitiker). Det skal siges, at hele 80 % af folketingets medlemmer i dag har læst statskundskab :) ... 

Du kan sagtens også forene din bachlor i statskundskab og derved læse videre på eksempelvis: Sociologi eller journalisthøjskolen.

Alt i alt er det meget forskelligt arbejde folk der har læst statskundskab udfører. Nogle ender i en god stilling, og andre i en almen stilling. Men i det hele taget er studiet placeret meget godt. Du skal sådan set ikke frygte for dårlig løn. Lønnen pæn god for en samfundsfaglig uddannelse :)

Mvh

Hellerup2900


Brugbart svar (1)

Svar #3
25. oktober 2012 af barttt (Slettet)

Jeg vil også gerne blive en statskundskab! Jeg har dog et meget stort skæg og er medlem af hizb ut tahrir, så jeg er ikke sikker på, at de vil være så glade for mig, fordi jeg synes down down demokrati, down down danmark. Guldstandard til alle og zakat på 10% er en god ting.


Brugbart svar (1)

Svar #4
26. oktober 2012 af hellerup2900 (Slettet)

barttt, hvis du seriøs med ønsket om, at læse statskundskab. Så tror jeg ikke du skal søge ind med sådan nogle ekstremistiske holdninger. I statskundskab er samfundet et vigtigt element, hvilket vil sige, at demokrati betyder meget. Så nej dine holdninger er groteske i forhold til studiets præmisser, så ville ikke tro, at du ville kunne bestå faget med mere end 02. Samtidig har du ABSOLUT ingen chance for, at få et godt arbejde!

 

Er selv muslim og kan derfor ikke forstå, hvordan du kan være imod et demokrati, og især også være tilhænger Hizb ut tahrir?

- I koranen står der ikke er mennesket skal acceptere, at diktatorer og konger bestemmer over landets indbygger og love. Nej, det gør vores gud, Allah. Islam står for fred og tolerance overfor andre, med stor tryk på fred. Derfor er demokrati en nødvendighed for, at menneskeheden kan leve harmonisk, og hvor hver eneste person i landet har en vis magt og ikke skal berøves af konger/diktatorer!

I Hizb ut tahrir tror I/De på at et diktatur er bedre... (Astakfullala), se rundt i verden, hvor mange af dine brødre og søstre der bliver slagtet i lande uden demokrati. Lande hvor selv den store andel muslimer ikke bestemmer noget pga. mangel på demokrati. Dette er hvad Hizb ut tahrir er med til at fremhæve. 

Håber du kommer til, at fortryde dit standpunkt for det er for sent!

 


Brugbart svar (1)

Svar #5
26. oktober 2012 af Hexaemeron (Slettet)

#4

Jeg tror at indlægget du besvarer er en (dårlig) joke.


Brugbart svar (1)

Svar #6
26. oktober 2012 af hellerup2900 (Slettet)

Ok, det håber jeg da også. :-)


Svar #7
26. oktober 2012 af SmilDuPå (Slettet)

Tak for de ydderst brugbare svar npcnb og hellerup2900 - Jeg har taget jeres svar til mig og er næsten overbevist om, at jeg vil gå efter udannelsen. 

Også tak for det mindre brugbare svar Bratt - Det skal der også være plads til ;)

Jeg er glad for, at DK ikke dømmer på udseendet i de fleste tilfælde når man snakker om arbejde. Men man kan ikke komme udenom, at der også er de tilfældet, at ens udseende også afhænger af det. Har selv oplevet de mest platte undskyldninger, hvor jeg fx. dukker op til en jobsamtale hvor de har haft virkelig brug for en medarbejer, men når de ser, at man har tørklæde på får man en afvisning med den begrundelsen at de har "ansat" en anden. Det kunne være tilfældigt, men når man så senere høre om, at ens bekendte har oplevet det samme så ødelægger det lidt glansbilledet - Det er ikke kun mig der har oplevet dette, jeg har hørt flere ligende historier.  

MVH

Mig :-)


Skriv et svar til: Læse til statskundskab???

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.