Matematik

Trignometri - sinusrelationen

23. oktober 2012 af anonym1996 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hvor lang skal siden b være for at der netop ikke er to trekanter? 

a = 7,5  ,  b = 9,6   A = 35º

Jeg har en formodning om, at det vel er under 7,5, siden at a er 7,5 og a derfor ikke vil 'ramme' c.
Jeg har ingen idé om, hvordan jeg vil vise det. 


Vis at det ikke kan danne en trekant

c = 24mm  ,  C = 104º og a = 30mm

Jeg har en formodning om at siden c er mindre end a, så vil c aldrig 'ramme' b. Dog ved jeg ikke hvordan jeg vil vise det.


Brugbart svar (1)

Svar #1
23. oktober 2012 af Andersen11 (Slettet)

1) Der er netop een trekant, hvis vinkel B er ret, dvs sin(B) = 1, og dermed b = a/sin(A) .

2) Over for en større side ligger en større vinkel. Da a > c, vil det kræve, at vinkel A > vinkel C, men vinkel C er større end 90º, og en trekant kan ikke have to vinkler, der hver er større end 90º.


Brugbart svar (0)

Svar #2
23. oktober 2012 af mette48 (Slettet)

Du roder! Du oplyser længden af b og du spørger hvor lang den skal være.

Skriv lige den originale opgavetekst


Svar #3
23. oktober 2012 af anonym1996 (Slettet)

#2 jeg roder ikke, og opgaveteksten fejler intet. Du burde istedet læse hele opgaven igennem. 

 

#1

tak for 2) det var super! :-) 
Men kunne du gå mere i dybden med 1) ?


Svar #4
24. oktober 2012 af anonym1996 (Slettet)

#1 selvfølgelig! Jeg har forstået det nu, tak endnu en gang. 


Skriv et svar til: Trignometri - sinusrelationen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.