Matematik

Differentialregning

24. oktober 2012 af laura122 (Slettet) - Niveau: B-niveau

hej alle, jeg sidder lidt og roder med denne opgave, håber nolge af jer kan hjælpe mig på vej :)

"Vis at funktionen f(x)=sqrt(2x) har differentialkvotienten f '(x)=1/sqrt(2x0) ved at benytte at sqrt(2x)=(sqrt(2))(sqrt(x))"

 

Hilsen Laura


Brugbart svar (0)

Svar #1
24. oktober 2012 af mathon

 

                     
                          f(x) = √(2x)

                                            1                          1                     2             1
                          f '(x) =  ---------- • (2x) ' =  --------- • 2 =  ---------- =  --------
                                       2•√(2x)                 2•√(2x)          2•√(2x)     √(2x)


Svar #2
24. oktober 2012 af laura122 (Slettet)

                                          1                               1                     
                                       ---------- • (2x)  =  --------- • 2 
                                       2•√(2x)                 2•√(2x)          

Tak for hurtig svar, men jeg kan bare ikke helt forstå hvordan man kommer fra det første til andet led, i overstående eksempel? De er jo ikke lig hinanden?


Brugbart svar (0)

Svar #3
24. oktober 2012 af mathon

 

                det var (2x) ' og ikke (2x)


Skriv et svar til: Differentialregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.