Matematik

gået lidt i stå, hjælp søges :)

24. oktober 2012 af Fleakeren (Slettet) - Niveau: B-niveau

sagen er den at det er samme opgave som her : https://www.studieportalen.dk/forums/thread.aspx?id=497934

men fatter det ikke helt..

 

"Det radioaktive stof strontium 90 henfalder, så der efter 1 år er forsvundet 2,45% af stoffet. Et laboratorium indkøber 7 g af stoffet i 2004.

a) Bestem, hvor mange gram der er tilbage efter 2 år.
b) Indfør passende betegnelser, og opskriv et matematisk udtryk, der beskriver, hvor mange gram radioaktivt stof, der vil være tilbage efter et givet antal år.
c) Bestem, hvor mange år der går, før der er mindre end 1 g tilbage af stoffet.

"

 

er gået istå ved den sidste nogen der kan uddybe xD?


Brugbart svar (0)

Svar #1
24. oktober 2012 af kapper1764 (Slettet)

a) Så skal du vel bare tage 2,45% af 7g?


Brugbart svar (1)

Svar #2
24. oktober 2012 af Andersen11 (Slettet)

#1

Det er nu ikke svaret i a)

Efter 1 år er der brøkdelen (1 - 0,0245) tilbage af den oprindelige stofmængde. Efter 2 år er der brøkdelen (1 - 0,0245)2 tilbage, som så skal ganges med 7,0g .

b) Efter tiden t målt i år er der brøkdelen (1 - 0,0245)t tilbage af den oprindelige stofmængde.

c) Her skal man så løse ligningen

(1 - 0,0245)t = 1/7


Svar #3
24. oktober 2012 af Fleakeren (Slettet)

er dog ikke helt sikker på hvad du mener i b?  jeg har fået den til "Kn=7(1-0.0245)^x"


Svar #4
24. oktober 2012 af Fleakeren (Slettet)

kan det evt. passe der går 78,4 år i c ;) ?


Brugbart svar (0)

Svar #5
24. oktober 2012 af Andersen11 (Slettet)

#3

Ja, når man i b) ganger brøkdelen med den oprindelige stofmængde, får man den stofmængde, der er tilbage til tiden t.

#4

Det ser rigtigt ud.


Brugbart svar (0)

Svar #6
24. oktober 2012 af mathon

b)

                     m(t) = mo•(1-0,0245)t

                     m(t) = mo•0,9755t

              


Svar #7
24. oktober 2012 af Fleakeren (Slettet)

mathon, du skriver for klogt til jeg kan forstå det heh


Skriv et svar til: gået lidt i stå, hjælp søges :)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.