Matematik

please help

25. oktober 2012 af uytuty (Slettet)

har lagt opgaven  det er opgave 5 som jeg er helt lost i den håber der nogen kolge hoveder der kan hjælpe mig med den

 

har lagt det ind så i kan se den og det er opgave 5 helt nederst

 

takkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkk

Vedhæftet fil: aflevering_linear (1).pdf

Brugbart svar (0)

Svar #1
25. oktober 2012 af Andersen11 (Slettet)

Her er opgavens tekst:

Opgaven 5
I Svends familie er de helt vilde med curlingkort. Alle Svends sønner har lige
mange curlingkort. Svend har 13 culingkort flere end én søn har. Antallet af
Svends Curlingkort er desuden 20 højere end antallet af hans sønner. Sønnerne
har tilsammen 60 curlingkort. Hvor mange curlingkort har Svend? Er der flere
mulige løsninger? (Hint: Lad x være antallet af Svends curlingkort og opstil en
ligning (når man ganger paranteserne ud er det en andengradsligning). Løs den
og fortolk resultatet)

 

Følg vejledningen i opgaven. Kald antallet af Svends kort for x. Hver søn har så x-13 kort. Kald antallet af sønner for y. Der gælder så, at

x = y+20 og

y·(x-13) = 60

Isolerer man y af den første ligning får man så

(x-20)·(x-13) = 60

Løs nu denne ligning, idet man betænker, at x skal være et helt positivt tal, og at antallet af sønner også skal være et helt positivt tal.


Svar #2
25. oktober 2012 af uytuty (Slettet)

tusind tak


Skriv et svar til: please help

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.