Matematik
Sinuskurve
25. oktober 2012 af
lotte14 (Slettet)
-
Niveau: A-niveau
Hej jeg har en opgave der lyder sådan
Angiv forskrifter for en funktion hvis graf er en sinuskurve med amplitude 2, midterlinje y=3 og en sviningstid på 4
Først jeg har gjort det at jeg ved a=2 k=3 og b=1.5708 og så har jeg solvet for at finde c
Solve 3=2*sin(1,5708+c)+3 og jeg har fået at c = -1,5708
Så er mit spørgsmål er det rigtigt?
Angiv forskrifter for en funktion hvis graf er en sinuskurve med amplitude 2, midterlinje y=3 og en sviningstid på 4
Først jeg har gjort det at jeg ved a=2 k=3 og b=1.5708 og så har jeg solvet for at finde c
Solve 3=2*sin(1,5708+c)+3 og jeg har fået at c = -1,5708
Så er mit spørgsmål er det rigtigt?
Svar #1
25. oktober 2012 af Andersen11 (Slettet)
Enhver værdi for c kan benyttes, ellers ser det rigtigt ud. Benyt den eksakte værdi b = π/2 .
Svar #2
25. oktober 2012 af lotte14 (Slettet)
Okay er det fordi c er faseforskydning så det har egentlig ikke rigtig nogen betydning for grafen om c er 2 udover at den vil rykke sig lidt?
Skriv et svar til: Sinuskurve
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
