Matematik

Brøker

25. oktober 2012 af mmo1 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej.

 

Jeg har nogen problemer med min matematik aflevering så ville være rart hvis nogen kunne hjælpe.

 

 Brøker:

 

3/12 * 2         - er ikke sikker på hvordan jeg ganger 2 tallet ind i brøkken.

 

6 - 3/8           - det samme gælder her er ikke sikker på hvad jeg minuser i brøken.

 

9: 4/9         

4/9 : 9

 

Håber en kan hjælpe mig! :)

 

- Tak på forhånd


Brugbart svar (1)

Svar #1
25. oktober 2012 af kapper1764 (Slettet)

1) du skal bare multiplicere 2 med 3 ... så får du 6/12 = 1/2

2) 6 - 3/8 = 5 8/8 - 3/8 = 5 5/8.

3) 9 : 4/9

Her har de været flinke imod dig, da man bare kan omskrive direkte til decimaltal, da nævneren er 9. 

4/9 = 0,4 

9 : 0,4 ..

 

Håber det var til nogen hjælp ;-) 


Brugbart svar (1)

Svar #2
25. oktober 2012 af Andersen11 (Slettet)

Repeter de elementære regler for regning med brøker fra grundskolen.

Man ganger en brøk med et tal ved at gange tælleren med tallet og beholde nævneren.

Man adderer brøker ved at forlænge brøkerne til deres fællesnævner, hvorefter man så kan lægge de forlængede tællere sammen.

Man dividerer et tal med en brøk ved at gange tallet med den omvendte brøk.


Brugbart svar (0)

Svar #3
25. oktober 2012 af Andersen11 (Slettet)

#1

Det er ikke korrekt, at 4:9 = 0,4 .


Brugbart svar (0)

Svar #4
25. oktober 2012 af kapper1764 (Slettet)

nej, undskyld... det er 0,4444444444444.....


Svar #5
25. oktober 2012 af mmo1 (Slettet)

Mange tak :)


Svar #6
25. oktober 2012 af mmo1 (Slettet)

Men hvorfor kan man omskrive direkte til decimal fordi nævneren er 9? :)


Brugbart svar (0)

Svar #7
25. oktober 2012 af Andersen11 (Slettet)

#6

Det kan man ikke, og det bør man heller ikke gøre.


Svar #8
25. oktober 2012 af mmo1 (Slettet)

Okay. Hvad mener du så med at man ganger tallet med den omvendte brøk?

 

Du må meget gerne give et eksempel :)


Brugbart svar (1)

Svar #9
25. oktober 2012 af Andersen11 (Slettet)

#8

Man dividerer et tal a med en brøk (b/c) ved at gange tallet med den omvendte brøk (c/b):

a : (b/c) = a · (c/b)


Svar #10
25. oktober 2012 af mmo1 (Slettet)

Mange tak!


Skriv et svar til: Brøker

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.