Matematik

Andengradsligningens koefficienter

26. oktober 2012 af Saraet (Slettet) - Niveau: C-niveau

 Nogle der forstår denne opgave?

1) For hvilke tal c, har −2 − 24 +  = 0 ingen løsninger?
2) Bestem b, så 4 +   + 9 = 0 har netop en løsning?
3) For hvilke tal a, har " + 3 − 6 = 0 to løsninger?

Hvis ja, kan i hjælpe mig med at forklare hvad der menes? :-)


Brugbart svar (0)

Svar #1
26. oktober 2012 af mathon

 

             For hvilke tal c,
             har
                       
-2x2 - 24x + c = 0                   ingen løsninger?

hvilket kræver
                              d = b2 - 4ac < 0

 

               


Brugbart svar (0)

Svar #2
26. oktober 2012 af mathon

hvilket kræver
                              d = (-24)2 - 4
(-2) c < 0
 


Skriv et svar til: Andengradsligningens koefficienter

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.