Debat

Gymnasier i Gentofte

26. oktober 2012 af Elevinden (Slettet) - Niveau: 9. klasse
Hej med jer
Jeg går i 9. klasse, og skal til at beslutte mig for en videregåendeuddannelsen. Mit gennemsnit er nuværende på 9,5 og min UPV har fået et kryds i parat til en gymnasial uddannelse. Min studievejleder er afsindig uengageret, så jeg har gevaldig brug for hjæææælp:)
Jeg er meget betaget af Københavnermiljøet, og elsker simpelthen indre Kbh. Linjen jeg overvejer er mat A, fysik B og kemi B eller i hvert fald en naturvidenskabelig én af slagsen. Jeg bor i Gentofte og håååber at I måske kunne hjælpe mig med at finde et gymnasium, der passer til mig? Anbefale et?



Sincerely,
confused kiddo:(

Brugbart svar (2)

Svar #1
26. oktober 2012 af hellerup2900 (Slettet)

Altså der ligger jo "Aurehøj Gymnasium" i Gentofte. Det er et meget godt gymnasium, og i den grad også meget rigt, endda med Danmarks højeste gennemsnit i afgangseksamen. Dog er gymnasium kendt som et sted der går meget op i musik.

Jeg ville anbefale mit gymnasium (Nærum Gymasium), som er kendt for sit naturvidenskabelige høje niveau. Gymnasiumet er fyldt med de nyeste lokaler, og har flere gange vundet kemiske/fysikkens priser. Jeg gik selv i Mat A, Kemi A, Fysik B og det er vidunderligt! :)

Kan klart også anbefale gymnasier som: Gammel hellerup gymnasium, Øregård Gymnasium, Ørestad Gymnasium og virum Gymnasium.

 

Ville klart ikke anbefale disse gymnasier: Ordrup Gymnasium, gladsaxe gymnasium, Københavns åbne gymnasium ...


Svar #2
26. oktober 2012 af Elevinden (Slettet)

Ej, hvor fedt! Jeg har overvejet Nærum gymnasium, men det eneste minus er beliggenheden... Kender du måske et lidt tættere på staden? Er blevet lidt træt af omegnen og hvordan det bliver til ingenmandsland efter kl. 19...
P.s. tak for hjælpen:)

Brugbart svar (1)

Svar #3
26. oktober 2012 af hellerup2900 (Slettet)

Ørestad Gymnasium ligger i København centrum er derfor et perfekt sted, hvis du søger et livligt byliv. Dog er gymnasiet meget stort, og har derfor ikke et lige så stort sammenhold som andre gymnasier. Ellers er der også "Det frie gymnasium" som desuden også ligger i kbh V, men er kendt for sin dårlige karakter (altså gennemsnit). Der er også Nørre Gymnasium, hvilket i min mening er det bedste gymnasium nær København. Et godt fælleskab og en flot dynamisk skole samt en masse fede fester/arrangemanger. Nørre Gymnasium er desuden vært for mange gymnasie  festerne, hvor forskllige gymnasier måder som eksempelvis, Sensation White ...

Men jeg ville nu stadigvæk allerhelst anbefale dig gymnasierne her i Nordsjællandsområdet. Især Nærum Gymnasium (NAG), da det er et gymnasium med stor faglighed og med mange forskellige personligheder. Desuden er gymnasiet meget nyt, og er derfor selvfølgelig virkelig flot rent designmæssigt. Samtidig behøver du ikke frygte for mangel på fester eller arrangemanger, der bliver nemlig holdt minimum en fest om måneden og 3-4 arrangemanger. Det skal så også siges, at når du først er startet i gymnasiet er der ikke ligeså meget tid til fest og farver, da der vil være en masse lektier. Medmindre du ikke går op i dine karakterer, hvilket jeg håber du gør!

 

Men i sidste ende er det kun dig der ved, hvad der er bedst. Min konklusion er, at hvis du søger et gymnasium med høj faglighed, tæt beliggenhed på Gentofte, seriøse elever som alle vil klare sig godt, så skal du vælge gymnasierne i nordsjælland/storkøbenhavn såsom: Nærum Gymnasium, Aurehøj Gymnasium, Gammel Hellerup Gymnasium, Øregaard Gymnasium eller Virum Gymnasium.

Men hvis du søger et gymnasie der ligger tæt ved København centrum, og som derved har et godt byliv, men med et lavere faglig niveau, og ikke ligeså rigt et gymnasium som de tidligere nævnte, så ville gymnasier som: Ørestad Gymnasium, Herlev Gymnasium, Københavns Åbne Gymnasium, Rygesteen Gymnasium eller Det frie Gymnasium være det bedste valg.

 

Valget er op til dig! Håber ikke du fortryder det!

Held og lykke fremover! :)

 

 


Svar #4
26. oktober 2012 af Elevinden (Slettet)

Jamen tusind tak for hjælpen! Du har gjort et bedre job end min studievejleder:)

Brugbart svar (1)

Svar #5
09. november 2012 af christinemiranda (Slettet)

Jeg bor selv på Christianshavn og går på Aurehøj i Gentofte, så jeg kan sikkert belyse nogle forskellige sider af sagen for dig :) Først vil jeg sige, at jeg - selv om jeg bor 45 min. fra Aurehøj - på ingen måde kunne have valgt et mere fantastisk gymnasium. Miljøet er så fedt, folk er meget forskellige og der er noget for enhver type. Vi har super mange udvalg, hvilket bl.a. også understreger det faktum, at eleverne har enormt meget at sige på skolen, og at der tænkes rigtig meget på elevdemokrati. Så er gymnasiet super kreativt, både fordi det er et musikprofil-gymnasium, men også fordi der er så mange sjove events og arrangementer med både musik, velgørenhed, kunst, idræt, fritidsaktiviteter af alle slags, caféer og fester. Fagligheden er virkelig høj, man skal helt klart være engageret og positiv for at gå her, men jeg har heller aldrig lært så meget før og følt mig så priviligeret over mine lærere og klassekamerater. Dertil er der super mange sjove, mærkelige, hyggelige, anderledes, aurehøjanske, festlige, enestående og helt uundværlige traditioner, der gør Aurehøj til et sted med historie, minder og følelsen af at man er en del af et stamtræ, der strækker sig langt tilbage. 

 

Jeg ville helt sikkert vælge Aurehøj igen, også selvom jeg fx havde en FYMA eller kemi-orienteret linje, da alle vores naturvidenskabelige lærere også er virkeligt fantastiske på Aurehøj. Aurehøj har vundet 1. præmien og mange andre af priserne til Georg Mohr konkurrencen, og vi har altid flere elever med i de internationale olympiader indenfor bl.a. matematik, fysik, kemi mfl. Så kan du måske danne dig et indtryk af fagligheden og niveauet på Aurehøj indenfor den linje du søger :)

 

Dernæst vil jeg sige, at jeg kan anbefale super gode gymnasier inde i byen også, men at beliggenheden altså er dybt irrelevant, så længe gymnasiet er dejligt! Jeg synes du burde kigge på gymnasier som Rysensteen, Christianshavn Gymnasium, Zahles Gymnasium mfl.

Jeg er selv så ligeglad med, at Aurehøj ligger i ingenmandsland/Gentofte, da det er det hele værd og mere til, så tænk ikke for meget over beliggenheden, men derimod den følelse du får i maven, når du besøge gymnasierne.

 

Håber det hjalp dig!

 

ps. Københavns Åbne gymnasium er altså virkelig ikke særlig slemt. Det er ikke så avanceret fagligt, men alle jeg kender, der går der er super nice, samtidig med at de har det virkelig godt på gymnasiet rent socialt!

 


Brugbart svar (1)

Svar #6
17. november 2012 af Gøgler1 (Slettet)

Du skal helt klart vælge Nærum Gymnasium. Super fede muligheder, og man har i sær fået øjnene op for de kunstneristiske fag såsom musik.
I øjeblikket er der en masse bolde i luften, der skal gøre det fedt at lave musik på NAG. Man er også ved at tage emnet seriøst, og de er godt i gang med at lave en hjemmeside, som er under opsejling, men ikke helt færdig endnu. Alt sammen skal fange ekstra mange musik elever, da målet er at konkurere med Aurehøj. 

nagmusik.dk

Derudover taler omgivelserne også for Nærum. Super fede faciliteten, da gymnasiet kun er 5 år gammelt.

Tjek evt. billeder her:
nagym.dk 


Så en klar anbefaling herfra. Der sker utrolig mange events på NAG, som vedrører musik. Det er allerede godt, men på vej til at blive meget bedre. 
 


Svar #7
24. november 2012 af Elevinden (Slettet)

Det lyder fedt, men jeg besidder desværre ikke de helt store musikalske  fædigheder. Bliver der også tilbudt musik for dummies? :)


Brugbart svar (1)

Svar #8
24. november 2012 af Hexaemeron (Slettet)

#7

Der er jo ingen, der tvinger dig til at vælge at beskæftige dig med musik. 

Normalt vil man kun vælge Musik C som sit kunstneriske valgfag, hvilket i princippiet burde være muligt at følge for "begyndere" - i praksis vælges det dog oftest af elever, som har erfaringer indenfor musikkens verden i forvejen. 

Hvis du bare gerne vil have en god karakter i dit kunstneriske fag, vil jeg anbefale dig at vælge billedkusnt eller mediefag - det kan man læse sig til, og det kræver ikke de store kunstneriske evner. 


Svar #9
24. november 2012 af Elevinden (Slettet)

Ville elske at lære at spille klaver, men er det sådan, det foregår, når det kommer til stykket?:)

Brugbart svar (1)

Svar #10
24. november 2012 af hellerup2900 (Slettet)

#9

Nej, det er ikke sådan det fungerer. Størstedelen af musikundervisningen på C og B niveau handler om noder og analyse af musik. Så vidt jeg ved, er der ikke tid til, at lære instrumenter så nøje. Jeg ved desuden, at sangundervisningen vil forgå meget.

Så du skal nok ikke regne med, at du kommer til at lære, at spille klaver. Dette kan du gøre i din fritid, ved at gå til klaverundervisning.


Svar #11
24. november 2012 af Elevinden (Slettet)

HAHAHHAHA! Nå, det forklarer, hvorfor jeg aldrig lærte at spille klaver til håndbold...

Brugbart svar (1)

Svar #12
01. december 2012 af Matthew95 (Slettet)

Vælg Øregård, 

Vi har godt gennemsnit, gode lokaler og vi har de flotteste drenge og piger!

Vi har også de bedste fester!


Brugbart svar (1)

Svar #13
01. december 2012 af hellerup2900 (Slettet)

#12

Hahaha ... Det var en sjov "Joke" Matthew95.

 


Brugbart svar (2)

Svar #14
17. marts 2013 af christinemiranda (Slettet)

Matthew95 - Alene dit opslag forklarer ganske fint, hvorfor man ikke skal vælge Øregaard. "Vi har de flotteste drenge og piger" åh det er sjovt og selvfølgelig det mest relevante, når det kommer til at vælge uddannelse. Det er da klart! haha


Skriv et svar til: Gymnasier i Gentofte

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.