Matematik

bestemme ligning for en linje

26. oktober 2012 af eray (Slettet)

Hey folkens! Jeg håber virkelig at der er nogle der kan hjælpe mig med at finde en ligning for en linje, jeg har ikke så styr på det. Tak på forhånd! Opgaverne lyder sådan:

1. (2,7) og (6,15)

2. (-2, -1) , (3,9)


Brugbart svar (0)

Svar #1
26. oktober 2012 af mathon

1.

                   a = Δy/Δx = (15-7) / (6-2) = 8/4 = 2
    dvs
                   y = 2x + b   gennem (2,7)
    hvoraf
                   7 = 2·2 + b

                   b = 3

    altså
                   y = 2x + 3
 

             


Svar #2
26. oktober 2012 af eray (Slettet)

Jeg har lige et spørgsmål, ellers har jeg forstået det

Hvorfor er det du har brugt en Δ i en beregning?

Og hvis det nu starter med et  - altså ligesom det den anden opgave jeg skrev. Hvordan løser jeg så deN?


Brugbart svar (0)

Svar #3
26. oktober 2012 af Andersen11 (Slettet)

#2

Δ benyttes til at angive forskellen i x- og y-koordinater. Man kunne også have skrevet

a = (y2 - y1) / (x2 - x1) ,

hvor man indsætter de to punkters koordinater.


Svar #4
26. oktober 2012 af eray (Slettet)

Nåår, det var bare at vi også bruger y2, y1 og x1 x2, det var bare det som forvirrede mig, men kunne du også vise mig hvordan man lavede opgave 2?  Da det starter med et - tal?


Brugbart svar (0)

Svar #5
26. oktober 2012 af Andersen11 (Slettet)

#4

Man benytter samme formel. Du har sikkert lært at regne med negative tal.

a = (9 -(-1)) / (3 -(-2)) = ...


Svar #6
27. oktober 2012 af eray (Slettet)

det giver vel  8/1

som giver 1? ikke?


Brugbart svar (0)

Svar #7
27. oktober 2012 af Andersen11 (Slettet)

#6

Nej, det er helt forkert. Dels er 8/1 ikke lig med 1, dels er a heller ikke lig med 8/1 .

Du skal benytte, at

-(-k) = +k

for ethvert tal k .


Skriv et svar til: bestemme ligning for en linje

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.