Matematik

Nulreglen

29. oktober 2012 af Saraet (Slettet) - Niveau: C-niveau

Anvend nulreglen i disse ligninger. Det kan jeg ikke få til at hænge sammen :-)

1)   (x− 1 ) ⋅ (x− 2) ⋅ (x  − 3) = 0

2)  x⋅( x − √3) ⋅ (2 + 6) = 0

Nogle der kan hjælpe mig lidt på vej?


Brugbart svar (0)

Svar #1
29. oktober 2012 af PeterValberg

Må nødvendigvis være opfyldt, HVIS bare én af leddene er lig med nul, derfor:

(x - 1) = 0   ∨   (x - 2) = 0   ∨   (x - 3) = 0       ⇔

x = 1   ∨   x = 2   ∨   x = 3

 

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #2
29. oktober 2012 af Andersen11 (Slettet)

Nulreglen siger, at et produkt er nul, hvis en eller flere af faktorerne i produktet er nul.

Hvis

p = a · b · c = 0

kan dette kun være opfyldt, hvis

a = 0 ∨ b = 0 ∨ c = 0 .

Man taler normalt om led i forbindelse med en sum, og om faktorer i forbindelse med et produkt.


Skriv et svar til: Nulreglen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.