Matematik

differentialregning

29. oktober 2012 af lotte14 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej jeg har lige brug for hjælp til en opgave

der er givet en funktion

f(x)=1/4x^3-x^2-x+4

a og b har jeg løst

a) bestem koordinatsættet til hvert af grafens skæringspunkter med førsteaksen

svar:

x=-2

x=2

x=4

b) bestem en ligning for den tangent t1 til grafen for f der går gennem det skæringspunkt P der har den mindste førstekoordinat.

Svar: f '(x)=3*x^2/4-2x-1

f '(-2)=6

f(x)=0

y=6*(x-(-2)+0=6x+12

 

C) grafen for f har en anden tagent t2 som også går gennem P

bestem koordinatsættet til røringspunktet for denne tagent

Hvordan løser jeg c?

 

 


Brugbart svar (0)

Svar #1
29. oktober 2012 af WHiP (Slettet)

Til B skal du bruge tangentligningen.

y=f(-2)+f'(-2)*(x+2)

Til C

brug igen tangentligningen:

y=f(x0)+f'(x0)*(x-x0)

Nu indsætter du bare:

0=f(x0)+f'(x0)*(-2-x0). Løs for x0 her får du 2 værdier. Brug den anden løsning og indsæt den i tangentligningen på x0's plads


Brugbart svar (0)

Svar #2
29. oktober 2012 af Andersen11 (Slettet)

Den anden tangent har et andet røringspunkt (x0 , f(x0)) med grafen for f(x) . Benyt funktionsforskriften til at opstille et udtryk for tangenten til grafen for f(x) i punktet (x0 , f(x0)) , udtrykt ved x0 .

Punktet P(-2 , 0) skal ligge på denne tangent, hvilket giver en ligning til bestemmelse af x0 .


Skriv et svar til: differentialregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.