Matematik

renteformel med Ko som ukendt

30. oktober 2012 af Jrasbr82 (Slettet) - Niveau: C-niveau

En person indsætter et beløb på en konto i en bank til en fast årlig rente på 3.5%.

Efter 6 år står der 17332.50 kr på kontoen,

Hvor meget blev der indsat på kontoen til at starte med?

Ved hjælp af en formelløser er jeg nået frem til 14100kr, men hvordan stykker jeg det op?

Har prøvet med:

kn=k0*(1+r)n
17332,50= k0*(1+0.035)^6
17332.50/0.035 -1= k0^6  og sidder så ligesom fast der.

Håber der er en der kan hjælpe :)


Brugbart svar (1)

Svar #1
30. oktober 2012 af mathon

 

                                      Ko = Kn·(1+r)-n

                                      Ko = 17332.50·1,035-6


Svar #2
30. oktober 2012 af Jrasbr82 (Slettet)

Tusind tak!


Skriv et svar til: renteformel med Ko som ukendt

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.