Matematik

Differentialregning

31. oktober 2012 af sweeti14 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej jeg har lavet en aflevering og jeg håbede der var en der især ville tjekke opg 1+2+8. 

Jeg kan slet ikke få nr 8 til at lyde rigtigt. 

På forhånd tusind tusind tak


Brugbart svar (0)

Svar #1
31. oktober 2012 af Andersen11 (Slettet)

Opg 1 er forkert. Du kan ikke flytte 1 over på den måde. Divider med y i stedet .

Opg 2 er delvist rigtig. Du har overset en rod.

Opg 8 . Benyt, at f(x) = x5/4 . Benyt den kendte differentiationsregel.


Brugbart svar (0)

Svar #2
31. oktober 2012 af Sl3pP1 (Slettet)

I opg 2 x2 - 16 = 4 giver det jo at x = ±4 - du har kun skrevet x = 4

 


Svar #3
31. oktober 2012 af sweeti14 (Slettet)

#1 

Opg. 1 okay men så skal jeg vel stadig -1 på begge sider?

Opg. 2 Okay tak det har jeg rettet

Opg. 8 Det er roden jeg ikke forstår. Skal jeg differentirer dem hver for sig sådan at x5 giver 5x4 og så differentiere roden bagefter? Jeg ved at √x giver -1/(2√x) men hvad så når det er den 4 rod?


Svar #4
31. oktober 2012 af sweeti14 (Slettet)

#2 Nåe ja :) Tak


Brugbart svar (0)

Svar #5
31. oktober 2012 af Andersen11 (Slettet)

#3

1. Man har

y = N / (1+d)

og får så

1 + d = N/y , og dermed

d = (N/y) - 1

 

8. Differentier funktionen f(x) = 4√x5 = x5/4 ved at benytte den kendte regel (xn)' = n·xn-1 . Vi har så

f '(x) = (5/4)·x(5/4)-1 = (5/4)·x1/4


Svar #6
31. oktober 2012 af sweeti14 (Slettet)

#5

8. Okay men er det fordi du har en kvadratrod og en potens at du kan dividere dem i potensen som du gør der?


Brugbart svar (0)

Svar #7
31. oktober 2012 af Andersen11 (Slettet)

#6

Der er ikke tale om en kvadratrod, men om den 4. rod af x5 . Man benytter en kendt potensregneregel, at

n√a = a1/n .

Derfor er

4√x5 = (x5)1/4 = x5/4


Svar #8
31. oktober 2012 af sweeti14 (Slettet)

Okay så er jeg med :) Tusind tak


Skriv et svar til: Differentialregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.