Matematik

Maaaaath

01. november 2012 af STX2010 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Om en eksponentielt voksende funktion f gælder, at f(3)=200 og f(5)=800.

Bestem en forskrift for f.

 


For at finde a, bruger jeg formlen a=(x2-x1)√(y2-y1), men på hvilke pladser indsætter jeg de ovennævnte tal ind i formlen?


Brugbart svar (0)

Svar #1
01. november 2012 af mette48 (Slettet)

y=b*ax

200=b*a3 og 800=b*a5  deler de føraste ligning op i anden ligning

800/200=ba5/ba3

4=a2

a=2  v  a= -2  indsæt a i en af ligningerne og find det tilhørende b

hvorfor kan kun den ene løsning bruges?


Svar #2
01. november 2012 af STX2010 (Slettet)

Fedt fedt! Men jeg kender kun den ene måde at gøre det på.. Forstår ikke helt din.. Men ved du hvilke tal jeg indsætter og hvor i min formel jeg skrev overover?


Brugbart svar (0)

Svar #3
01. november 2012 af Andersen11 (Slettet)

#2

Du kan jo så indsætte i formlen for a , hvor (x1;y1) = (3 ; 200) og (x2;y2) = (5 ; 800) . Man skal så skrive (og bruge) formlen korrekt

a = (x2-x1)√(y2/y1)


Svar #4
01. november 2012 af STX2010 (Slettet)

Super! Taaak!


Skriv et svar til: Maaaaath

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.