Matematik

Cosinu, Sinus og Tangens

03. november 2012 af JensChristian123456 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hejsa
Jeg har lige et spørgsmål, jeg er nemmelig i yvivl om hvilken formel jeg skal bruges til denne udregning

Har et et rektanglet bord, diagonalen er 1 meter lang, og den ene side af bordet er dobbelt så stort som den anden side af bordet, og jeg ved at den ene vinkel er 90 grader, da det når du skære bordet over er en retvinklet trekant.

Er der nogen der kan hjælpe??


Brugbart svar (0)

Svar #1
03. november 2012 af SuneChr

Benyt Pythagoras til at finde bordets sider. x er da den korteste side.

x2 + (2·x)2 = 12

√5 / 5


Svar #2
03. november 2012 af JensChristian123456 (Slettet)

Hvordan bruger jeg så ligningen?

WebRep   currentVote     noRating noWeight                      

 


Brugbart svar (0)

Svar #3
03. november 2012 af Andersen11 (Slettet)

#2

Det er en simpel 2.-gradsligning i x. Løs den.


Svar #4
03. november 2012 af JensChristian123456 (Slettet)

Hvordan kommer den til at se ud og hvad giver den?


Svar #5
03. november 2012 af JensChristian123456 (Slettet)

D giver -64 dvs. at der ikke er nogen løsning og det passer jo ikke, så så simpel er den jo heller ikke..


Brugbart svar (0)

Svar #6
03. november 2012 af SuneChr

Vink

(2·x)2 = 22·x2

Facitliste i # 1


Svar #7
03. november 2012 af JensChristian123456 (Slettet)

så den kommer til at hedde:
x^2+4x^2-1 = 0 eller?


Brugbart svar (0)

Svar #8
03. november 2012 af SuneChr

# 7 Ja.

Reducér

x2 på venstre side og 1 på højre.


Svar #9
03. november 2012 af JensChristian123456 (Slettet)

x^(2) + (2*x)^(2)
= 1^(2) 6 x^(2)- 1 
a = 6 
b = 0 
c = -1 
D = 0^(2)*(4*6*-1) = 0 
x = (-0)/(2*6)= 0

WebRep   currentVote     noRating noWeight                      

Kan det her godt passe, men den ene side kan jo ikke være nul?!


Brugbart svar (0)

Svar #10
03. november 2012 af mette48 (Slettet)

x2 + (2·x)2 = 1

5x2=1                       del med 5 på begge sider og find kvadratroden på din lommeregner


Brugbart svar (0)

Svar #11
03. november 2012 af mette48 (Slettet)

#9 nej det passer ikke


Brugbart svar (0)

Svar #12
03. november 2012 af SuneChr

Den form på en 2.gr. ligning kræver ikke diskriminant.

# 9  Du skyder gråspurve med kanoner.


Svar #13
03. november 2012 af JensChristian123456 (Slettet)

# 12 Hahaah
Mette48 tak for hjælpen!
 


Svar #14
04. november 2012 af JensChristian123456 (Slettet)

WebRep   currentVote     noRating noWeight                      

Hejsa
Mette48, undskylder for alt hvad jeg har sagt til dig, du har ikke gjort andet end at hjælpe mig hele vejen igennem, og det er jeg evigt taknemmelig for! :-)
Jeg har lige et spørgsmål, forventer selvfølgelig ikke at du svare på det, og du skal også bare lade være hvis du ikke har lyst, men her kommer det:
Kan det passe at x^2 (den side jeg har sat til x^2) = 0,2
Fordi når du siger
5x^2 = 1^2
Og deler med 5 på begge sider
x^2= 0,2
Vil det så sige at den ene side er 0,2 og den dobbelt så store side er 0,4 ?
Jeg undskylder endnu engang, og jeg takker rigtigt mange gange for de svar du har givet mig, og for at du overhovedet gider at jeg en så dum 1g'er :-(


Brugbart svar (0)

Svar #15
04. november 2012 af mette48 (Slettet)

x2 =0,2 ⇒ x=√0,2 slå det selv op


Brugbart svar (0)

Svar #16
04. november 2012 af Andersen11 (Slettet)

#14

Løsningen er angivet i #1.


Skriv et svar til: Cosinu, Sinus og Tangens

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.